Antena Meniu Search
x

Video Mica Unire, sărbătorită de schiori pe pârtia Veveriţa. Au coborât cu torţele aprinse, spre deliciul turiştilor veniţi în Bucovina

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită în toate colţurile ţării. Pârtia Veveriţa, din Vatra Dornei, a fost luminată de făcliile schiorilor care au coborât în tandem, într-un circuit devenit deja tradiţie. La Constanţa, vântul puternic nu i-a ţinut în casă pe oamenii care au vrut să vadă defilarea gărzii de onoare şi fanfara militară.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 09:01

Vezi și

Zeci de schiori, monitori de schi şi localnici au coborât pârtia Veveriţa, din Vatra Dornei, cu torţe aprinse, spre deliciul turiştilor sosiţi în Bucovina. Odată ce au ajuns la baza pârtiei, au început cântecele patriotice.

Petru Ariciu - șef Salvamont Vatra Dornei: Au participat peste 150 de oameni. Nu ne-au ajuns făcliile, nu s-a întâmplat niciodată să se rezerve făcliile online, prin telefon, venim şi noi la pârtie. 

Pentru unii turişti, pârtia s-a transformat pentru câteva minute în scenă. Au dat mână cu mână şi au jucat Hora Frăţiei, pe pământul României. 

Localnic: Foarte frumos! E pentru prima dată când particip. Nu mă aşteptam să fie aşa de plăcut. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Mi s-a părut extraordinar, mai ales pentru că şi fiica mea a participat cu făclia. Iar în momentul în care au început acele melodii patriotice chiar mi-au dat lacrimile.

Gaşca Zurli a adus bucurie pe chipul copiilor la finalul paradei

La finalul paradei, cei mici s-au bucurat de prezenţa celor de la Gaşca Zurli, iar torţele s-au transformat într-un imens foc de tabără. Ziua Unirii nu putea trece nemarcata nici la malul mării. La Constanţa, sărbătoarea a avut loc în centrul vechi al oraşului. 

Din cauza frigului şi a vântului, puţini constănţeni s-au încumetat să participe la eveniment. Iar din cauza pandemiei, cei prezenţi nu s-au prins într-o horă a unirii. Totuşi, cei care au ales să iasă în frig s-au mulţumit cu defilarea gărzii de onoare pe acordurile fanfarei militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mica Unire, sărbătorită de schiori pe pârtia Veveriţa. Au coborât cu torţele aprinse, spre deliciul turiştilor veniţi în Bucovina