Antena Meniu Search
x

Video Coadă şi nervi, preţul distracţiei la munte: "Dacă avem maşină, cum să venim cu autobuzul?"

Mai sunt câteva ore din minivacanţa de Mica Unire dar în staţiuni turiştii nu renunţă prea uşor la distracţie. La Braşov, pârtiile sunt încă pline, iar coada la telegondolă e ca în prima zi de minivacanţă.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 15:31

Vezi și

"Astăzi e poate cea mai aglomerată zi din acest sezon. Coada la telegondolă din Poiana Brașov are o lungime de peste 250 de metri - sunt peste 1.100 de persoane la coadă în acest moment, iar timpul de așteptare este între 30 și 35 de minute.

În a doua parte a zilei, aglomerația se va muta pe DN1, asta înseamnă că e nevoie de răbdare pentru toți șoferii care pleacă dinspre Brașov spre Capitală", transmite corespondentul Observator Claudiu Loghin.

Lipsa mijloacelor de transport şi a locurilor de parcare, motiv de nemulţumire

În Buşteni, nu există niciun autobuz care să aducă oamenii pe pârtie. Aşa că, într-unul din cele mai aglomerate weekend-uri din acest sezon, turiştii au pierdut ore întregi în căutarea unui loc de parcare. 

Pe acelaşi subiect

"Nu prea sunt locuri de parcare şi e foarte aglomerat", se plânge un turist.

"Infrastructura.... de câţiva ani nu s-a modernizat nimic. Venim de zece ani, dar nimic îmbunătăţit. Ne-am învârtit, am urcat, am coborât, iar am urcat", spune o altă turistă.

Unii şi-au luat schiurile în spate şi au pornit pe jos către pârtie. Unde au dat de al doilea hop: coada la telescaun. 

Şi drumul până în staţiune a fost un coşmar, din pricina străzilor înguste şi a maşinilor parcate peste tot.

Romeo Drile, administrator pârtie: Există mijloace de transport în comun, gen microbuze ale unor firme private, însă tot asta înseamnă să stea în trafic. Cel mai indicat mijloc de transport e trenul.

Chiar şi aşa, alternativa transportului în comun nu e pe placul tuturor.

"Dacă avem maşină personală, cum să venim cu autobuzul?", spun oamenii.

Infrastructura, o problemă şi la Rânca

Şi la Rânca, staţiune în care peste zece mii de turişti îşi petrec weekendul prelungit, infrastructura e complet depăşită. Încă de când au ajuns în staţiune, turiştii s-au enervat că nu au unde să-şi lase maşinile. Există o singură parcare publică, cu plată, însă decât să dea 10 lei pe oră, oamenii preferă să-şi lase maşinile pe marginea drumului. 

Constantin Pănescu cabanier: Lipsa parcărilor e mai mult pentru cei care vin pentru o zi şi ocupă din partea carosabilă a Transalpina.

Patru teleschiuri la şase pârtii s-au dovedit a fi prea puţine şi, pentru fiecare coborâre, turiştii au plătit cu o jumătate de oră de stat la coadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Coadă şi nervi, preţul distracţiei la munte: "Dacă avem maşină, cum să venim cu autobuzul?"