Antena Meniu Search
x

Laureat al Premiului Nobel, afirmație surprinzătoare: Izolarea ne-a costat vieți, nu a salvat!

Izolarea a cauzat mai multe decese decât a împiedicat, spune profesorul Michael Levitt, laureat al Premiului Nobel în 2013, care a prezis că Marea Britanie va scăpa de pandemia de coronavirus în câteva săptămâni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.05.2020, 10:04

Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei în UK
Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei în UK - Zuma Press / Abaca Press via Hepta
  • Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei în UK.
  • Laureatul Premiului Nobel crede că izolarea nu se justifică și că a dus la numeroase tragedii sociale.

Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei și numărul de decese, în total dezacord cu profesorul Neil Ferguson, epidemiologul britanic care a sfătuit guvernul condus de Boris Johnson în privința măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

„Cred că izolarea nu a salvat vieți. Cred că ne-a costat vieți. Poate că a salvat câteva victime ale unor accidente rutiere, dar pagubele în rândul societății – unde avem abuz domestic, divorțuri, alcoolism – au fost extreme. Și să nu uităm de cei care nu au fost tratați de medici pentru că sufereau de alte boli, nu COVID-19”, a declarat Levitt.

Pe baza analizei sale, care a luat în calcul debutul epidemiei din China și focarul de pe vasul de croazieră Diamond Princess, Levitt a estimat circa 50.000 de decese în Marea Britanie, în vreme ce Ferguson a prezis 500.000, dând astfel naștere unui „virus al panicii”, conform lui Levitt.

„În Europa, nu cred că a fost vreo măsură care a oprit virusul, pur și simplu s-a epuizat și a dispărut”, crede Levitt, care a prezis corect evoluția epidemiei în Marea Britanie. 

„Există un număr imens de oameni care sunt asimptomatici, astfel încât eu sunt de părere că, la momentul la care Marea Britanie a impus măsurile de izolare, deja virusul era foarte răspândit”, a spus Levitt pentru The Telegraph.

”Cred că virusul a ajuns la o saturație pe teritoriul Europei și izolarea va face mai mult rău decât bine”, a mai spus el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Laureat al Premiului Nobel, afirmație surprinzătoare: Izolarea ne-a costat vieți, nu a salvat!