Antena Meniu Search
x

Laureat al Premiului Nobel, afirmație surprinzătoare: Izolarea ne-a costat vieți, nu a salvat!

Izolarea a cauzat mai multe decese decât a împiedicat, spune profesorul Michael Levitt, laureat al Premiului Nobel în 2013, care a prezis că Marea Britanie va scăpa de pandemia de coronavirus în câteva săptămâni.

De Ana Maria Ghiarasim la 25.05.2020, 10:04
Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei în UK
Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei în UK - Zuma Press / Abaca Press via Hepta
  • Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei în UK.
  • Laureatul Premiului Nobel crede că izolarea nu se justifică și că a dus la numeroase tragedii sociale.

Michael Levitt, profesor la Universitatea Stanford, a prezis corect traiectoria pandemiei și numărul de decese, în total dezacord cu profesorul Neil Ferguson, epidemiologul britanic care a sfătuit guvernul condus de Boris Johnson în privința măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

„Cred că izolarea nu a salvat vieți. Cred că ne-a costat vieți. Poate că a salvat câteva victime ale unor accidente rutiere, dar pagubele în rândul societății – unde avem abuz domestic, divorțuri, alcoolism – au fost extreme. Și să nu uităm de cei care nu au fost tratați de medici pentru că sufereau de alte boli, nu COVID-19”, a declarat Levitt.

Pe baza analizei sale, care a luat în calcul debutul epidemiei din China și focarul de pe vasul de croazieră Diamond Princess, Levitt a estimat circa 50.000 de decese în Marea Britanie, în vreme ce Ferguson a prezis 500.000, dând astfel naștere unui „virus al panicii”, conform lui Levitt.

„În Europa, nu cred că a fost vreo măsură care a oprit virusul, pur și simplu s-a epuizat și a dispărut”, crede Levitt, care a prezis corect evoluția epidemiei în Marea Britanie. 

„Există un număr imens de oameni care sunt asimptomatici, astfel încât eu sunt de părere că, la momentul la care Marea Britanie a impus măsurile de izolare, deja virusul era foarte răspândit”, a spus Levitt pentru The Telegraph.

”Cred că virusul a ajuns la o saturație pe teritoriul Europei și izolarea va face mai mult rău decât bine”, a mai spus el.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Laureat al Premiului Nobel, afirmație surprinzătoare: Izolarea ne-a costat vieți, nu a salvat!

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături