Micii româneşti au liber pe piaţa europeană
Este oficial! De astăzi micii româneşti pot fi comercializaţi în întreaga Europă.
Este oficial! De astăzi micii româneşti pot fi comercializaţi în întreaga Europă. A intrat în vigoare regulamentul Comisiei Europene privind utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne.
Nu mai puţin de nouă state membre beneficiază de pe urma deciziei din 10 martie a comitetului permanent pentru lanţul alimentar şi sănătatea animală, potrivit căreia au fost autorizaţi mai mulţi aditivi pentru utilizare la prepararea anumitor produse, printre care şi micii româneşti.
Astfel, a fost autorizată la nivelul CE folosirea unor aditivi în preparate precum 'Kasseler', 'Bräte' şi 'Surfleisch' din Germania şi Austria, 'lomo adobado', 'pincho moruno', 'careta adobado' şi 'costillas adobadas' din Spania, 'toorvorst' şi 'ahjupraad' din Estonia, 'gyros', 'souvlaki', 'bifteki', 'soutzoukaki' şi 'kebap' din Grecia, mici din România, 'cevapcici', 'pljeskavice' din Croaţia, dar şi în şunca sărată de Crăciun din Finlanda.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰