Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Microbuz românesc implicat într-un accident cu 9 morți, pe o șosea din Ungaria

9 români au murit într-un teribil accident, pe o şosea din Ungaria. Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip. Tragedia s-a produs Cegledbercelnel, în centrul ţării.

de Redactia Observator

la 23.05.2018 , 10:11

9 români au murit într-un teribil accident, pe o şosea din Ungaria. Victimele se aflau într-un microbuz înmatriculat în Mureş, care s-a izbit frontal de un camion încărcat cu nisip. Tragedia s-a produs Cegledbercelnel, în centrul ţării. Şoferul camionului a fost rănit.

Actualizare: Presa maghiară anunţă un nou bilanţ al tragediei, care a fost confirmat ulterior și de MAE. Sunt 9 români morţi, au transmis autorităţile maghiare. Victimele sunt 7 bărbaţi şi 2 femei.

Șoferul microbuzului era live pe Facebook

Articolul continuă după reclamă

O înregistrare video filmată chiar de şoferul microbuzului arată chiar momentul impactului. Ultuitor, şoferul microbuzului transmitea live pe Facebook. Vă avertizăm, sunt imagini cu un puternic impact emoţional.

Pe acelaşi subiect

Video: Șoferul microbuzului românesc a filmat live momentul accidentului | Sursa: Facebook

La locul tragediei au fost surprinse imagini dramatice. Un şofer român este unul dintre primii oameni care au ajuns în zona accidentului imediat după impact.

Românul a filmat o înregistrare video tulburătoare. Trupurile românilor zăceau în microbuzul complet distrus de impactul cu camionul. Vă avertizăm, sunt imagini cu un puternic impact emoţional.

Video: Un șofer român a filmat primele momente după accident | Sursa: Facebook

Presa ungară, de asemenea, a publicat câteva fotografii de la tragedie, preluate de la poliția maghiară.

Foto: Echipele de intervemție au scos bagajele românilor din microbuz | Sursa: police.hu

Foto: Echipele de intervenție desfac caroseria microbuzului pentru a scoate victimele | Sursa: police.hu

Foto Prima fotografie de la locul accidentului făcută de un șofer de TIR român | Sursa: Facebook

Victimele sunt originare din 2 sate din Mureș

Într-un comunicat, Ministerul de Externe a confirmat că toţi cei morţi sunt români. Victimele ar fi originare din două sate din județul Mureș, Deaj și Agrișteu. Șoferul era tatăl a doi copii. Alți 2 pasageri erau părinții a 5, respectiv 7 copii.

Microbuzul, de altfel, avea număr de înmatriculare de Mureş. Şoferul camionului de care s-a zdrobit maşina românilor a fost rănit în impact.

Victimele, greu de recuperat din cauza gradului de distrugere a microbuzului

Autoritățile ungare au confirmat la scurt timp după accident că un microbuz și un camion încărcat cu nisip s-au ciocnit pe Drumul Național 4 din Ungaria, lângă Cegledbercel, la kilometrul 59. Importante forțe de salvare au fost trimise în zonă.

Hartă: Accidentul s-a produs lângă Cegledbercel, în centrul Ungariei | Sursa: Google Maps

Impactul a fost deosebit de violent. Potrivit 24.hu, echipele de descarcerare au fost nevoite să taie spatele microbuzului românesc pentru a putea scoate victimele. Partea din faţă era complet distrusă.

"Este un microbuz cu plăcuţe de înmatriculare româneşti, care a fost lovit. Microbuzul este atît de distrus, încât nu pot confirma câte persoane şi-au pierdut viaţa. Acum echipele de intervenţie desfac caroseria. Victimele sunt identificate", a afirmat, la doar câteva minute după impact, Tamas Andras, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Districtul Pecs.

Din cauza gradului de distrugere a mașinii, se pare că echipele de descarcerare maghiare nu au putut nici măcar să afle imediat numărul victimelor. Inițial, informația oficială anunța că au fost 7 morți, însă, abia după alte zeci de minute, a venit bilanțul final, de 9 morți, după ce cei de la descarcerare au reușit să desfacă în totalitate și să cerceteze mașina.

Microbuz românesc implicat într-un accident cu 7 morți, pe o șosea din Ungaria

Foto: Poliția maghiară a izolat zona accidentului și a oprit circulația | Sursa: blikk.hu

Peste 10 ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar corespondentul presei locale a transmis că nu este permis accesul nimănui la mai puţin de cinci kilometri de la locul accidentului.

Foto: Mașina Ambasadei României la locul accidentului | Sursa: blikk.hu

Ziarul blikk.hu a publicat şi o fotografie cu o maşină aparţinând Ambasadei României la Budapesta, care a sosit la locul accidentului, pentru a constata situaţia.

În urma accidentului, traficul pe Drumul Naţional 4 din Ungaria a fost complet oprit, pentru ca echipele de salvare să intervină.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » Microbuz românesc implicat într-un accident cu 9 morți, pe o șosea din Ungaria