Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Migranţi ilegali, opriţi la Caraş-Severin. Şase cetăţeni din Irak şi Iran au fost prinşi că voiau să intre în ţară din Serbia

de Redactia Observator

la 19.10.2017 , 12:51

Caraş-Severin: Şase migranţi din Irak şi Iran, opriţi la frontiera cu Serbia

Şase cetăţeni din Iran şi Irak, printre care şi un minor de 3 ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, au fost depistaţi miercuri la graniţa cu Serbia de poliţiştii de frontieră Oraviţa, au informat joi reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

'Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - ITPF Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Ciuchici au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localităţii de frontieră Ciuchici, şase cetăţeni străini care se deplasau spre interiorul ţării. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări', se arată într-un comunicat remis joi de către IGPF.

Articolul continuă după reclamă

După verificările preliminare, s-a stabilit că persoanele străine sunt trei cetăţeni din Irak şi trei din Iran, dintre care un bărbat, patru femei şi un minor, cu vârste cuprinse între 3 şi 34 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi a punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Migranţi ilegali, opriţi la Caraş-Severin. Şase cetăţeni din Irak şi Iran au fost prinşi că voiau să intre în ţară din Serbia