Antena Meniu Search
x

33 de migranți prinși când încercau să fugă din România, înghesuiți în microbuze de transport marfă, cu ajutorul a doi șoferi români

Polițiștii de frontieră români au descoperit, înghesuiți în două microbuze de transport marfă, 33 de migranți care intenționau să fugă din România pentru a ajunge în Ungaria, iar apoi într-un stat dezvoltat din vestul Europei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.06.2020, 17:44

Șoferii români, acuzați de trafic de migranți
Migranții intenționau să ajungă în Germania și Austria - Poliția de Frontieră
  • Șoferii români ar putea fi arestați preventiv pentru trafic de migranți.
  • Migranții intenționau să ajungă în Germania și Austria.

Cei 33 de migranți erau ajutați în demersul lor de doi șoferi români, de 22 și, respectiv, 23 de ani, care acum riscă ani grei de închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți.

Microbuzele au fost oprite la circa 200 de metri de frontiera cu Ungaria, iar ancheta a scos la iveală că cei doi șoferi români sunt domiciliați în Timiș și, respectiv, Gorj.

Conform polițiștilor de frontieră, s-a stabilit că grupul era format din 31 de bărbați și două femei, din care 23 erau cetăţeni din Siria, nouă din Somalia și unul din Libia, având vârste cuprinse între 16 și 40 de ani. La cercetări, cetăţenii străini au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Germania, respectiv în Austria.

Urmează să se stabilească dacă se impune arestarea preventivă a celor doi șoferi români, pe o perioadă de 30 de zile.

Migranții sunt acuzați de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Au fost evaluați medical de lucrătorii de la DSP Satu Mare și predați Biroului de Imigrări Satu Mare.

Cele două microbuze, cu o valoare totală de 45.000 de lei, au fost indisponibilizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 33 de migranți prinși când încercau să fugă din România, înghesuiți în microbuze de transport marfă, cu ajutorul a doi șoferi români