Antena Meniu Search
x

Mii de blocuri din București, fără apă caldă până pe 20 august. Termoenergetica nu a reușit să finalizeze reparațiile

Termoenergetica a anunțat că lucrările la rețeaua de termoficare, ce urmau să fie finalizate vineri, pe 11 august, se vor prelungi cu 10 zile. Noul termen pentru reluarea alimentării cu apă caldă a mii de blocuri din București va fi, așadar, 20 august 2023. Locuitorii din aproximativ 5.000 de blocuri din Bucureşti nu se pot bucura de apă caldă în această perioadă, conform informaţiilor oferite de site-ul Termoenergetica.

de Redactia Observator

la 10.08.2023, 19:27

țevi de apă caldă București
Mii de blocuri din București, fără apă caldă până pe 20 august. Termoenergetica nu a reușit să finalizeze reparațiile - Shutterstock (arhivă)

"Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se continuă atât lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești, cât și cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului) - unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București. Ambele șantiere au o importanță majoră atât pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, cât și pentru execuția viitoarelor proiecte de reabilitare, desfășurate de municipalitate prin programul POIM. Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare. Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023", a transmis Termoenergetica.

Mii de blocuri din București rămân fără apă caldă, până pe 20 august 2023

"Vă reamintim că, săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud, pentru efectuarea reviziei

anuale, au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud - în zona străzii Releului - și în căminul Releului. În paralel, în succesiunea operațiunilor și manevrelor tehnice impuse de pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe rețeaua termică primară, în urma cărora sa constatat că rețeaua primară amplasată în zona Calea Văcărești - Bulevardul Abatorului din Sectorul 4 nu prezintă siguranță în exploatare. De aceea au fost începute în regim de urgență lucrări și în această parte a Capitalei", au precizat reprezentanții companiei.

Pe acelaşi subiect

"Oprirea punctelor termice din sectoarele 2 și 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraversează râul Dâmbovița, respectiv zona Releului și zona Calea Văcărești – Bulevardul Abatorului. Ambele trasee de alimentare au fost afectate de lucrări și în cazul ambelor șantiere, termenele stabilite inițial se bazau pe informațiile existente înainte de izolarea tronsoanelor, decopertarea galeriilor sau începerea lucrărilor de înlocuire a conductelor din căminul Releului", se arată în comunicatul Termoenergetica.

În cazul lucrărilor de pe Calea Văcărești, care afectează funcționarea punctelor termice din Sectorul 4, după executarea primelor operațiuni prin care a fost deja schimbată o lungime de 60 de metri de conductă cu diametrul de 500mm, veche de aproape 45 de ani, s-a constatat faptul că efectuarea sudurilor între noul cupon de țeavă și conducta din galerie nu poate fi făcută în siguranță. Pe cale de consecință, s-a decis înlocuirea unui tronson cu o lungime mai mare și pentru acest lucru au fost deja suplimentate echipele de intervenție, precizează autoritățile.

Termoenergetica susține că magistrala cu probleme are 55 de ani de funcționare

"În Căminul Releului sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare dintre CTE Sud și CTE Progresu. Vor fi înlocuiți aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm, precum și două vane cu diametrul de 1000mm și alte vane de golire sau de aerisire. Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare", a transmis Termoenergetica.

Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor, susține reprezentanții companiei.

"Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. În șantierele mari, se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!", se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Mii de blocuri din București, fără apă caldă până pe 20 august. Termoenergetica nu a reușit să finalizeze reparațiile