Antena Meniu Search
x

Video Mii de credincioşi au mers în pelerinaj la Biserica Sfântul Mina: "Numai Sfinţii şi Dumnezeu ne pot ajuta în necazurile noastre"

Mii de credincioşi au participat la pelerinajul devenit deja tradiţie în Bucureşti, la Biserica Sfântul Mina Vergu. Pentru a fi sigure că se păstrează distanţa recomandata in pandemie, autorităţile au montat garduri de protecţie, astfel încât oamenii să nu se îmbulzească în faţa lăcaşului de cult.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 19:49

Vezi și

Ziua Sfântul Mina, făcătorul de minuni şi ocrotitorul păgubiţilor

Peste 3500 de credincioşi au ţinut neapărat ca în ziua Sfântului Mina, sărbătorit pe 11 noiembrie în calendarul Creştin Ortoxox, să participe la pelerinajul de la biserica din Bucureşti care-i poartă numele. Unii dintre ei însă nu au mai ţinut cont de regulile de distanţare şi au vrut să ajungă mai repede la racla cu moaşte, care a fost scoasă în curtea lăcaşului de cult încă de la primele ore. Atât jandarmii cât şi voluntarii bisericii au stat în permanenţă printre credincioşi şi le-au amintit să respecte măsurile impuse în pandemie.

Jandarm: Vă rog mult de tot, de azi dimineaţă mă rog de enoriaşi să păstreze un pic distanţa. Vă rog frumos, un pic mai în spate. Jumătate de metru intraţi în rând, vă rog frumos! Mai în spate, mai în spate! Păstraţi distanţa! De aia sunt făcute semnele, să le respectăm.

Ce i-a adus în număr atât de mare la pelerinaj, într-o perioadă cu grele încercări?

Pe acelaşi subiect

Credincios: Sănătate, să-mi revin cu jobul pentru că tot ce s-a întâmplat până acum m-a afectat, cel puţin domeniul în care lucrez fost foarte grav afectat. Sănătate pentru ai mei, pentru bunica. 

Credincios: Numai sfinţii şi Dumnezeu ne pot ajuta în necazurile noastre. E viaţa aşa de grea că ei ne ajută.

Chiar dacă nu erau numai vaccinaţi printre credincioşi, speranţa pentru a trece de boală este tot la Dumnezeu.

Reporter: Nu vă temeţi că e pandemie, e aglomerat?

Credincios: Ba da dar ne protejăm.

Reporter: Sunteţi vaccinaţi?

Credincios: El da, eu nu, urmează.

Credincios: Stăm la coadă poate nu atât de mult cât ar trebui şi ne rugăm Sfântului să ne asculte rugăciunile şi să le împlinească după voia lui Dumnezeu, să ne dea sănătate să trecem cu bine peste această boală.

Credincioşii au stat şi câte două ore la coada de un kilometru iar unele străzi din apropierea bisericii au fost blocate sau au avut circulaţia parţial restricţionată. Chiar şi la orele prânzului erau aproximativ 2.000 de pelerini care stăteau la coadă pentru a ajunge la raclă. Vorbim de o coadă care se întindea pe patru străzi din apropierea bisericii 

Sfântul Mina este considerat făcător de minuni şi este ocrotitorul păgubiţilor. Rămăşiţele sale au fost aduse în Capitală de la Muntele Athos și de la Mănăstirea "Sfântul Mina" din Egipt, în anul 1874.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mii de credincioşi au mers în pelerinaj la Biserica Sfântul Mina: "Numai Sfinţii şi Dumnezeu ne pot ajuta în necazurile noastre"