Antena Meniu Search
x

Video Mii de pelerini au venit la Suceava ca să se închine la moaştele Sfântului Ioan cel Nou

Sărbătoare mare în Suceava. Mii de pelerini au luat parte la procesiunea cu Moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Racla Sfântă a fost însoţită de preoţi, măicuţe, dar şi tineri pe străzile oraşului şi va rămâne expusă pentru închinare mai multe zile. Autorităţile au pregătit pentru credincioşi apă şi transport gratuit. 

de Angela Bertea

la 23.06.2022, 09:22

Vezi și

Credincioşii s-au adunat în număr cât mai mare la procesiunea dedicată Sfântului Ioan cel Nou. Ca în fiecare an, Procesiunea a fost deschisă de tineri îmbrăcaţi în costume populare, ţinând în mâini icoana Sfântului Ioan cel Nou. 

''Tradiţia joacă un rol foarte important în credinţa orodoxă şi atunci am zis să venim să reprezentăm şi datinile.''

Mii de pelerini au venit la Suceava să se închine la moaştele Sfântului Ioan cel Nou

În urma lor, un sobor de preoţi, elevi militari, dar şi zeci de călugăriţe au luat la pas străzile municipiului. Totul, sub privirile credincioşilor, unii adunaţi şi la ferestre.

''Un eveniment deosebit, se întâmplă odată pe an, este Sfântul oraşului nostru. Este o bucurie pentru noi.''

După procesiunea pe mai multe străzi din Municipiul Suceava, racla este aşezată în baldachinul special amenajat în curtea Mănăstirii va rămâne aici spre închinare până vineri seara. Credincioşii veniţi la pelerinaj au primit şi un mic sprijin de la autorităţi.  

Ion Lungu, primar municipiul Suceava: Avem pregătit apă, ceai, le vom asigura asistenţă celor are au nevoie, iar cei care doresc cazare le vom oferi cazare.

Sfântul Ioan cel Nou este sărbătorit în fiecare an pe 24 iunie. Procesiunea a fost ţinută acum mai devreme.

Alexandru Flavian Sava, preot, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: S-a ţinut anul acesta cu două zile mai devreme, de ziua Sfântului, de ziua Hramului Catedralei, pentru că s-a dorit ca şi preoţii să poată particpa la slujbă si probabil ca ati surprins in faptul ca au participat foarte multi preoţi.

Preoţii vor ţine o slujbă şi în memoria celor care au murit de COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mii de pelerini au venit la Suceava ca să se închine la moaştele Sfântului Ioan cel Nou