Antena Meniu Search
x

Mii de persoane au protestat în marile oraşe ale ţării, din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului

Mii de persoane au protestat, duminică seara şi în noaptea de duminică spre luni, în marile oraşe ale ţării, din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului.

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 08:45

Vezi și
  • George Simion şi Diana Şoşoacă sunt printre susţinătorii protestelor împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului.

Oamenii au luat cu asalt centrului oraşului în Bucureşti, Timişoara, Brăila, Galaţi, Constanţa, Piteşti, Arad sau Braşov, iar acţiunile de protest s-au prelungit până către luni dimineaţa.

Conform Mediafax, grupuri de oameni au protestat în Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni. Au fost pichetate sediul Guvernului şi sediul Parlamentului, dar oamenii s-au oprit şi în zona Piaţa Universităţii. Cea mai amplă acţiune a avut loc la Palatul Victoria, unde autorităţile au fost obligate să închidă una dintre intrări şi să suplimenteze numărul forţelor de ordine.

În general, indiferent de oraşul despre care vorbim, protestatarii nu au purtat măşti de protecţie, au solicitat demisia autorităţilor care gestionează criza provocată de coronavirus şi au solicitat revenirea asupra unor restricţii impuse, fiind nemulţumiţi, în principiu, de ora la care se limitează circulaţia şi de închiderea restaurantelor şi a sălilor de sport.

George Simion şi Diana Şoşoacă, printre susţinătorii protestelor

Printre cei vizaţi de protestatari au fost premierul Florin Cîţu, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, acuzat că a fost mult prea pasiv când s-a decis intrarea în carantină a Timişoarei, dar şi demisia lui Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa. Nu în ultimul rând au existat şi grupuri care au solicitat demisia întregului Guvern.

George Simion, copreşedintele AUR, s-a declarat încântat de modul în care românii au înţeles să nu se mai supună restricţiilor şi a anunţat organizarea unei ample acţiuni de protest care ar urma să aibă loc luni, de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei, şi care se vrea a fi un semnal pentru ca proteste să aibă loc în toate marile oraşe ale ţării.

De la protestele din noaptea de duminică spre luni nu putea lipsi Diana Şoşoacă, senatoare care s-a declarat şi ea încântată de faptul că românii au înţeles să nu se mai supună restricţiilor precizând că "Bucureştiul s-a trezit, Bucureştiul este în stradă. I-a luat cam mult, dar a ieşit. Doamne Ajută".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Mii de persoane au protestat în marile oraşe ale ţării, din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului