Antena Meniu Search
x

Video Mii de români aleg să meargă în Bucovina, de Paște. Oferte avantajoase pentru Săptămâna Mare

Nu mai este o noutate pentru nimeni că Bucovina are un farmec aparte. De aceea, mii de români aleg această zonă în perioada sărbătorilor Pascale, pentru frumuseţea locului, dar şi pentru bucatele alese pe care gazdele le pun de fiecare dată pe masă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 25.04.2021, 09:34

Vezi și

Pe lângă peisajele minunate, ospitalitatea oamenilor şi meniul tradiţional îmbelşugat, românii aleg Bucovina şi pentru mănăstirile deja cunoscute în toată Europa.

Andreea Petrescu, reporter Observator: De departe cea mai vizitată dintre mănăstirile Bucovinei este Voroneţul, supranumită şi Capela Sixtină a Estului. Aproape fiecare turist care ajunge în zonă face o vizită la Mănăstirea de la Voroneţ, iar motivul principal este tocmai albastrul de voroneţ, care se găseşte pe cele mai multe dintre frescele exterioare.

Turiştii care pun piciorul aici ori în alte lăcaşuri de cult din zona Bucovinei sunt cuceriţi pe loc.

Este o zonă unde s-au păstrat foarte bine tradiţiile, obiceiurile. Regăsim arhitectura românească.

Pe acelaşi subiect

La Muzeul Oului de la Vama, turiştii pot admira ouă încondeiate, de toate mărimile şi culorile, aduse din 82 de ţări.

Letiţia Orşivschi: Am reuşit să adaug acele culori care sugerează culorile mănăstirilor. Celebrul albastru de voroneţ, galbenul auriu de Moldoviţa, verdele de Suceviţa şi Roşul de Humor.

Rareş Hodiş: Acest ou va fi cu simbolul norocului, care este trifoiul, cu sita... "Cele bune să se adune, cele rele să se spele"... colţii lupului... este un simbol străvechi al protecţiei familiei.

Oferte avantajoase pentru Săptămâna Mare

Iar turiştii spun că Bucovina este locul în care au fost primiţi cel mai bine şi în care se reîntorc de fiecare dată cu plăcere.

M-a impresionat totul, nici nu pot să spun ceva anume.

Cred că sunt în asentimentul multora, să vedem atâtea exemplare şi munca asta enormă eu nu ştiu de unde vine. 

Nici mesele îmbelşugate, cu bucate tradiţionale proaspăt gătite, nu sunt de neglijat.

Ionela Ghişovan, director CNIPT Gura Humorului: Operatorii din turism ne ajută în acest sens. Au pregătit pachete foarte frumoase, s-au pregătit mai mult ca niciodată asupra tradiţiilor.

Cei care încă nu şi-au făcut planuri de Paşte şi ar dori să cunoască zona Bucovinei, încă mai pot găsi oferte avantajoase pentru Săptămâna Mare, ce stă să înceapă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de români aleg să meargă în Bucovina, de Paște. Oferte avantajoase pentru Săptămâna Mare