Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a fost ucis într-un accident de elicopter în Alaska, a anunțat luni grupul său financiar PPF. Petr Kellner avea 56 de ani.

de Ana Maria Ghiarasim

la 29.03.2021 , 10:05

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a murit într-un accident de elicopter în Alaska
Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a murit într-un accident de elicopter în Alaska - Profimedia Images

Petr Kellner a murit alături de încă patru persoane, într-un accident de elicopter în Alaska, unde se afla la schi. Circumstanțele accidentului sunt încă investigate. 

"Anunțăm cu cea mai profundă durere că, într-un accident de elicopter din munții Alaska, sâmbătă, 27 martie, fondatorul și proprietarul majoritar al grupului PPF, domnul Petr Kellner, a murit tragic", a spus PPF într-o declarație, potrivit Reuters.

Averea lui Petr Kellner a fost estimată de Forbes la 17,5 miliarde de dolari. Compania sa de investiții, PPF, înființată în anii 1990, controlează în prezent afaceri în domenii precum finanţe, telecomunicaţii, producţie, media şi tehnologie. Activele totale ale PPF ajung la 44 miliarde de euro.

Articolul continuă după reclamă

Resturi din elicopterul în care se afla Petr Kellner, descoperite în apropierea unui ghețar

În total, cinci persoane au murit în accidentul de elicopter care a avut loc sâmbătă, în apropierea unui ghețar. Printre victime se mai numără și doi ghizi (Gregory Harms, 52 de ani şi Sean McMannany, 38 de ani), pilotul elicopterului (Zach Russel, 33 de ani) și un turist (Benjamin Larochaix, 50 de ani). 

Un supraviețuitor a fost descoperit lângă epava elicopterului, au anunțat autoritățile din Alaska. Acesta este în stare gravă dar stabilă. Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va efectua o anchetă pentru a determina cauza accidentului.

Alarma a fost dată sâmbătă seară, când elicopterul nu s-a întors dintr-o expediție. Ulterior, resturile aparatului de zbor au fost observate lângă ghețarul Knik.

Petr Kellner se afla la schi în Alaska

Cabana, care oferă pachete săptămânale în valoare de 15.000 de dolari de persoană pentru cazare şi aparate de zbor pentru schi, şi-a exprimat regretul privitor la accident: „Aceste veşti sunt devastatoare pentru echipa noastră, pentru comunitatea în care operăm şi familiile celor decedaţi. În 17 ani de activitate, este prima dată când suntem nevoiţi să ne confruntăm cu un eveniment de această amploare”.

Oficialii au spus că elicopterul a fost operat de Soloy Helicopters din Wasilla. Nu au fost făcute alte comentarii.

Potrivit reprezentanţilor cabanei, Kellner era un oaspete obişnuit şi prieten al complexului.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a murit într-un accident de elicopter în Alaska