Antena Meniu Search
x

Miliardarul și politicianul francez Olivier Dassault a murit într-un accident aviatic

Miliardarul francez Olivier Dassault a murit duminică în urma prăbușirii elicopterului său, în timpul unui zbor privat, scrie Reuters. Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a adus un ultim omagiu politicianului conservator în vârstă de 69 de ani. 

de Redactia Observator

la 07.03.2021, 22:17

Olivier Dassault
Olivier Dassault - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Olivier Dassault a fost fiul cel mare al lui Serge Dassault, cunoscut industriaș în domeniul aviaţiei şi armamentului, fost patron grupului de aviaţie Dassault, producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale

„Olivier Dassault a iubit Franța. Parlamentar, deputat, comandant în rezervă în forțele aeriene. În timpul vieții sale nu a încetat niciodată să ne servească țara. Moartea lui subită este o mare pierdere”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Incidentul s-a produs duminică după-amiaza în Normandia, unde Dassault avea o casă de vacanță, potrivit unei surse din poliție. De asemenea, și pilotul a murit în accidentul aviatic, scrie Reuters.

Parlamentar din partea partidului conservator Les Republicains din 2002, Dassault a fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 6 miliarde de euro (7,15 miliarde de dolari) moștenită în mare parte de la tatăl său, potrivit Forbes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Miliardarul și politicianul francez Olivier Dassault a murit într-un accident aviatic