Antena Meniu Search
x

Un militar român, luptător în Afganistan și Kosovo, s-a stins din viață: 'S-a alăturat bravei noastre oștiri din ceruri'

Un militar român în vârstă de 40 ani, luptător în Afganistan și Kosovo, s-a stins din viață după o luptă nedreaptă cu o boală necruțătoare.

Gheorghe Cățoiu, militarul român care a luptat în Afganistan și Kosovo, s-a stins din viață
Gheorghe Cățoiu, militarul român care a luptat în Afganistan și Kosovo, s-a stins din viață - Facebook

Un militar român în vârstă de 40 ani, luptător în Afganistan și Kosovo, s-a stins din viață după o luptă nedreaptă cu o boală necruțătoare.

Caporalul Gheorghe Cățoiu a încetat din viață joi din cauza unei boli incurabile.

Colegii lui 'Gimboacă', așa cum era el cunoscut în Batalionul 'Dragoslavele' din Brigada 2 Vânători de Munte 'Sarmizegetusa', au postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

"Astăzi ne luăm rămas bun de la camaradul nostru, caporal cls. III-a Gheorghe Cățoiu, Gimboacă cum îi spuneau prietenii, care a încetat joi din viață și s-a alăturat bravei noastre oștiri din ceruri.

Pe acelaşi subiect

Avea 40 de ani, 3 misiuni în teatrele de operații, în Kosovo și de 2 ori în Afganistan, dar a fost răpus de o gravă și nemiloasă boală.

A fost luptătorul neînfricat, militarul model și vânătorul de munte pe care l-am respectat, apreciat și iubit cu toții", se arată în postarea de pe Facebook.

La rândul său, cpt. Florin Jianu, fost comandant al militarului mort mult prea devreme, a vorbit despre optimismul cu care 'Gimboacă' înfrunta misiunile din teatrele de operațiuni.

"Ne părăsește azi caporalul Cățoiu Gheorghe, Jimmy, cum îi spuneam toți. Rămânem cu amintirile frumoase din Kosovo, din Afganistan și din aplicațiile în care el era zâmbetul companiei noastre. Astăzi vânătorii de munte de la Câmpulung își conduc pe ultimul drum un camarad ce se identifică cu ultimii 16 ani ai batalionului, un om care ne-a învățat că optimismul trebuie să fie o stare de spirit, un om pe care nu îl vom uita niciodată. Pleacă Jimmy, dar o parte din el rămâne aici, în sufletele celor care au împărțit cu el o lipie în Afganistan", a declarat cpt. Florin Jianu, fost comandant de companie în Batalionul 30 VM 'Dragoslavele' din Brigada 2 Vânători de Munte 'Sarmizegetusa'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un militar român, luptător în Afganistan și Kosovo, s-a stins din viață: 'S-a alăturat bravei noastre oștiri din ceruri'