Antena Meniu Search
x

Update Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru carantinare. Cazul elevului cu Covid care a îmbolnăvit 9 persoane: ”Este deja absolut halucinant”

Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, a declarat la Digi24 că Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităţilor în carantină, după ce s-a constatat că nu sunt luaţi în considerare indicatori importanţi precum rata de ocupare a spitalelor şi un prag de testare pentru stabilirea incidenţei. Și Vlad Voiculescu a făcut duminică o declarație asemănătoare.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 11:10

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru carantinare
- Hepta

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru instituirea carantinei într-o localitate, astfel încât în grila de carantinare să existe un indicator care să arate gradul de testare și să aibă o pondere mai mare în această decizie numărul de pacienți internați la terapie intensivă, afirmă secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Ea nu crede că acest val al pandemiei de COVID-19 poate fi oprit fără carantină.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul nişte indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturaţiei, al încărcării secţiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie şi o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total. De asemenea, mi-aş dori să introducem şi un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi ştim că ne-ar trebui cam 500 teste la 100.00 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populaţie. Or, sunt judeţe unde nu avem acest număr de teste”,  a spus Andreea Moldovan la Digi 24.

Un copil care a luat COVID la școală a îmbolnăvit 9 persoane

Ea a dat exemplul unui elev care a îmbolnăvit nouă persoane. "Este deja absolut halucinant un caz în care un copil bolnav de la şcoală şi-a îmbolnăvit părinţii, cei patru bunici, bona, plus un unchi şi o mătuşă. Deci, practic, este o transmitere extrem de largă şi de intensă. Nu am cum să spun că stăm să ne gândim, vedem ce facem.”

Pe acelaşi subiect

Vlad Voiculescu a declarat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei şi a precizat că este foarte probabil ca una dintre măsuri să fie ieşirea din casă cu declaraţie

Și Vlad Voiculescu a spus ieri că trebuie revizuite criteriile pentru declararea carantinei şi a precizat că este foarte probabil ca una dintre măsuri să fie ieşirea din casă cu declaraţie. „Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a mai explicat Voiculescu, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că este mic numărul testelor pentru depistarea coronavirului. „Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni. Testele se fac mai degrabă de nevoie decât de voie, dar ce este foarte important este cifra aceea a persoanelor în secţiile de terapie intensivă”, a completat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru carantinare. Cazul elevului cu Covid care a îmbolnăvit 9 persoane: ”Este deja absolut halucinant”