Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii, scuze publice după ce a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu Auschwitz: 'Îmi iubesc semenii'

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a strânit un val de reacţii după ce a afirmat că incinerarea porcilor afectaţi de pesta africană este "ca la Auschwitz". Oficialul şi-a cerut scuze publice, printr-un comunicat, explicând că a vrut doar să sublinieze situaţia grea a crescătorilor de porci.

Petre Daea, ministrul Agriculturii
Petre Daea, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in cabinetul condus de Viorica Dancila - Mediafax Foto via Hepta

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a strânit un val de reacţii după ce a afirmat că incinerarea porcilor afectaţi de pesta africană este "ca la Auschwitz". Oficialul şi-a cerut scuze publice, printr-un comunicat, explicând că a vrut doar să sublinieze situaţia grea în care se află crescătorii de porci.

Ministrul Petre Daea își cere scuze public, printr-un comunicat, pentru afirmaţiile sale făcute ăn cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a transmis oficialul.

Totodată, în comunicat se transmite şi că Ministerul Agriculturii, împreună cu toate structurile implicate, face toate demersurile necesare pentru a limita răspandirea PPA, astfel încât România să poată depăși acest moment dificil.

Petre Daea a declarat într-o emisiune, la Antena 3, că nu există antidot pentru pesta porcină africană, iar singura variantă e sacrificarea porcilor:

'Porcii aceștia toți se incinerează, e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3.000 de porci pe zi să îi omori, se află în fața unei situații greu de explicat, dar mai ales greu de ținut', a declarat ministrul Agriculturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ministrul Agriculturii, scuze publice după ce a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu Auschwitz: 'Îmi iubesc semenii'