Meniu
Search
x

Ministrul Educaţiei: Studenţii vaccinaţi anti-Covid au prioritate la cazarea în cămine

Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că această prevedere va fi inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care ar urma să fie finalizat vineri.

De Ana Maria Ghiarasim la 01.10.2021, 12:36

Aflat vineri dimineață la deschiderea anului universitar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Sorin Cîmpeanu a subliniat că peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi anti-Covid.

"Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării. Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%” a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Prevederea referitoare la vaccinarea studenților care au nevoie de cazare, la cererea universităților

”Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază - de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun - va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar", a mai spus ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Cîmpeanu a subliniat importanța învățământului online în contextul epidemiologic actual. 

„Învăţământul online este o posibilitate creată pe parcursul exclusiv al stărilor de urgenţă şi alertă pentru a nu bloca sistemul de învăţământ. Ea însă nu beneficiază de autorizare şi acreditare. (...) Vă mulţumesc pentru înţelegerea acestei situaţii, care este o situaţie de excepţie, care nu se regăseşte în cadrul legal şi care se va încheia de îndată ce vom reuşi să punem stop acestei crize sanitare, singura modalitate fiind aceea a vaccinării tuturor. Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi, lucrurile stau exact invers", a mai spus ministrul.

Şcoala cu prezenţă fizică indiferent de incidenţă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis în şedinţa de joi seară ca şcoala să fie cu prezenţa fizică indiferent de rata de incidenţă. Totodată, s-a aprobat testul de salivă în şcoli, rămânând să se stabilească de câte ori se va face.

Hotărârea a fost trimisă în Parlament în procedură de urgenţă și se dorește ca ea să fie aplicată din 4 octombrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministrul Educaţiei: Studenţii vaccinaţi anti-Covid au prioritate la cazarea în cămine