Antena Meniu Search
x

ANUNŢ BOMBĂ făcut de ministrul Justiţiei, în urmă cu puţin timp! Ce decizie a luat Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în urmă cu puţin timp, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministerul a elaborat proiectul de lege prin care va fi posibilă confiscarea extinsă a averilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în urmă cu puţin timp, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministerul a elaborat proiectul de lege prin care va fi posibilă confiscarea extinsă a averilor.

"Am elaborat proiectul de lege prinvind transpunerea directivei pentru confiscarea extinsa. Termenul a expirat, suntem in procedura de infringement, riscam sanctiuni. Urmeaza alte proiecte de lege pentru transpunerea tuturor directivelor pe care suntem obligati sa le transpunem. De exemplu, am elaborat un memorandum pentru a gasi mijlocul procedurar pentru punerea de acord a unei directive din 2012 referitoare la stabilirea unei norme minime privind protectia victimelor criminalitatii. A expirat de multa vreme termenul", a declarat Toader.

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre decizia de a nu propune un prag în cazul abuzului în serviciu, în viitoarele propuneri legislative privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală.

”Obiectivul meu este de a transpune în Codurile Penale deciziile CCR. Nu se vorbește de prag în decizia Curții”, a spus Ministrul. 

Pe acelaşi subiect

Toader i-a răspuns și fostului ministrul al Justiției, Florin Iordache, care a criticat această decizie, spunând că este o interpretare proprie a deciziilor CCR.

”Știu despre ce vorbesc, pentru că atunci eram judecător al CCR (...) Voi propune ca proiectul de lege să ajungă în dezbatere publică, apoi în procedură parlamentară. Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul Florin Iordache, poate să intervină asupra textului de lege în limitele constituționale”, a explicat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a vorbit și despre posturile vacante din cadrul Ministerului Justiției.

„Avem 45 de posturi vacante în minister, ceea ce după părerea mea este foarte mult. Avem foarte mulți juriști în țară, foarte pregătiți. Vom demara procedurile de ocupare a tuturor posturilor, pentru că avem nevoie de aceste servicii. Posturile sunt bugetate, dar sunt vacante, iar sarcinile se acoperă cu personalul existent, ceea ce înseamnă o încărcare a volumului de muncă. Avem în minister colegi a căror medie de vârstă este scăzută, sunt tineri, cadre didactice. Am vorbit cu unii dintre dânșii, vreau să îi antrenez și în activitatea de cercetare științifică, la nivel de minister”, a spus ministrul.

”Vom înființa o revistă a Ministerului Justiției, cu componență de cercetare și de informare, pentru a explica proiectele pe care le avem”, a mai spus Toader.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » ANUNŢ BOMBĂ făcut de ministrul Justiţiei, în urmă cu puţin timp! Ce decizie a luat Tudorel Toader