Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii anunţă un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană: Al patrulea din ţara noastră

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, miercuri, că a mai fost confirmat un caz de infectare cu tulpina sud-africană a noului coronavirus. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 20:32

Ministrul Sănătăţii anunţă un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană: Al treilea din ţara noastră - Hepta/Mediafax/ Andreea Alexandru

Vlad Voiculescu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost identificat un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană.

“Avem un ordin de ministru care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screeningul, aşa încât să descoperim în cât mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România. Vă reamintesc că avem de-a face practic cu un nou virus, mult mai agresiv şi astăzi la Matei Balş a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este în primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Acesta este al patrulea caz de infectare cu tulpina sud-africană în România.

542 de cazuri cu varianta britanică

Pe acelaşi subiect

Până în 21 martie, potrivit INSP, au fost confirmate 542 de cazuri cu varianta britanică a coronavirusului şi câte 2 cu variantele sud-africană şi braziliană.

„Circulația variantei britanice a SARS-CoV-2 - linia genetică B.1.1.7 a fost demonstrată deja pentru 71,4% din județele țării și există o probabilitate mare să fi cuprins deja întreg teritoriul României”, se precizează în analiza INSP.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a centralizat 1.034 de secvenţieri finalizate până la data de 21 martie 2021 inclusiv, dintre care 546 au fost confirmate cu „variante care determină îngrijorare”: 542 cu varianta britanică (linia genetică B.1.1.7), două cu varianta sud-africană (linia genetică B.1.351) şi două cu varianta braziliană (linia genetică P.1).

"Aceasta corespunde unei rate de confirmare de 52,8%", mai susţine aceeaşi sursă.

Distribuția celor 546 de cazuri confirmate cu VOC după județul de infectare este prezentată:

Tulpina britanică (B.1.1.7) - 542 de cazuri: Argeș (2), mun.București (258), Bihor (11), Brăila (1), Botoșani (5), Brașov (8), Caraș-Severin (4), Cluj (22), Constanța (9), Covasna (18), Dâmbovița (10), Dolj (2), Galați (6), Giurgiu (3), Gorj (6), Hunedoara (3), Iași (16), Ilfov (29), Mureș (3), Neamț (6), Olt (1), Prahova (3), Sibiu (4), Suceava (22), Teleorman (2), Timiș (72), Tulcea (1), Vâlcea (4), Vrancea (2), Vaslui (3), ”din străinătate” (cazuri de import) (6)

Tulpina sud-africană (B.1.351) - 2 cazuri: Argeș (1), București (1)

Tulpina braziliană (P.1) - 2 cazuri: București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ministrul Sănătăţii anunţă un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană: Al patrulea din ţara noastră