Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Minivacanţa de 1 Decembrie, la final. Traficul bară la bară a stricat bucuria turiştilor

Prima vacanţă de iarnă e la final. Miile de turişti care au sărbătorit Ziua Naţională în staţiunile de pe Valea Prahovei au pornit spre casă. Pe drum, însă, bucuria lor s-a stins în revoltă şi nervi.

de Redactia Observator

la 02.12.2018 , 21:13

Prima vacanţă de iarnă e la final. Miile de turişti care au sărbătorit Ziua Naţională în staţiunile de pe Valea Prahovei au pornit spre casă. Pe drum, însă, bucuria lor s-a stins în revoltă şi nervi.

Cel mai aglomerat drum naţional al României a fost fără doar şi poate DN1. Pe Valea Prahovei, distanţa dintre staţiuni a fost parcursă mai repede cu bicicleta, decât cu maşina. 

Şoferii care au parcurs 20 de kilometri într-o oră şi jumătate spun că trăiesc aceeaşi revoltă, după fiecare vacanţă petrecută la munte. 

Vezi și

Deşi a plecat dimineaţă din Braşov, acest şofer nu crede că va ajunge până seara în Bucureşti, când trebuie să prindă un avion. 

Varianta salvatoare ar fi să găseşti o rută ocolitoare liberă. Dar şi asta, în România, ţine de noroc. 

Ca să nu înceapă ziua cu nervi, unii şi-au amânat cât au putut drumul spre casă. 

Zeci de mii de turişti au sărbătorit Ziua Naţională în Braşov şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a fost de peste 90 la sută. 

Relaxare a fost şi în hoteluri, la finalul celor trei zile în care turiştii s-au bucurat de petreceri cu joc, cântec şi mâncăruri tradiţionale. 

De mâine, patronii de hoteluri şi restaurante din întreaga ţară vor trage linie şi vor calcula profitul. Anul trecut, minivacanţa de 1 decembrie le-a adus încasări de peste 9 milioane de euro. Anul acesta, sezonul vacanţelor de iarnă abia începe. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Minivacanţa de 1 Decembrie, la final. Traficul bară la bară a stricat bucuria turiştilor