Antena Meniu Search
x

Video Minore, păcălite de un individ să îi trimită poze indecente. Bărbatul se ascundea în spatele unor conturi false, făcute în numele unor influencere

Mare atenţie la activitatea online a copiiilor! Un bărbat care se ascundea sub identitatea falsă a unor influencere tinere, urmărite de milioane de fani în România, a păcălit o fetiţă de numai 8 ani. Micuţa i-a trimis poze în care apărea în ipostaze indecente. Anchetatorii au fost şocaţi să afle că individul a luat legătura timp de trei ani cu mai multe minore pe care le-a convins să facă acelaşi lucru. Acum a fost arestat pentru 30 de zile. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 20.10.2023, 19:58

Vezi și

Influencere adolescente, admirate de milioane de copile. Acestea erau identităţile false pe care le folosea un bărbat din Constanţa pe reţelele de socializare. De pe aceste conturi, le dădea mesaje tinerelor, iar după ce le câştiga încrederea le punea să îi trimită poze sau videoclipuri indecente cu ele. Pentru că minorele credeau că idolele lor le cer astfel de materiale, nu discutau despre acest lucru cu părinţii. 

Cristina Niţă, reporter Observator: La percheziţia făcută la locuinţa bărbatului din Constanţa au fost confiscate mai multe telefoane mobile, hard diskuri, stikuri de memorie, tablete şi cartele SIM. Au fost găsite peste 600 de fişiere care conţineau materiale pornografice cu minori. 

Cum a ieşit la iveală cazul copilei de 8 ani

Ultima victimă a fost o fetiţă de 8 ani din Hunedoara. Când aceasta a refuzat să îi mai trimită poze cu ea, individul a început să o ameninţe, de pe aceleaşi conturi false. Speriată, copila i-a povestit totul mamei, care a anunţat poliţia. 

Pe acelaşi subiect

Andreea Alexe, agent principal de poliție: Bărbatul a fost audiat la sediul DIICOT, iar faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 19 octombrie, acesta a fost prezentat instanţei de judecată, fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Abuzurile sexuale online, un fenomen larg răspândit

Abuzurile sexuale online asupra minorilor vulnerabili au devenit un fenomen larg răspândit. Din acest motiv, părinţii trebuie să le supravegheze activităţile de pe platformele sociale sau de pe internet, îndeamnă psihologii. 

Elena Stambuli - psiholog: Da, trăim în era tehnologiei şi evoluăm, însă copiii, cel puţin până în 12 ani nu ar trebui să aibă reţele de socializare, pentru că părinţii sunt foarte ocupaţi, iar ei au acces la informaţii nefiltrare, care le pot dăuna. Dacă se întâmplă aşa ceva, părinţii ar trebui să le explice, şi părinţii şi profesorii, care sunt pericolele la care se expun.

Consiliul European estimează că unul din cinci minori este abuzat sexual online. Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, trei din zece copii primesc pe platformele de socializare videoclipuri sau imagini cu un conținut sexual. Dintre aceştia, unul singur are curajul să discute cu un adult despre aceste probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Minore, păcălite de un individ să îi trimită poze indecente. Bărbatul se ascundea în spatele unor conturi false, făcute în numele unor influencere