Antena Meniu Search
x

Trei minori din Pitești, ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni (Video)

Trei adolescenți din Pitești sunt acuzați de infracțiuni de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă după ce au sunat de trei ori la Aeroportul Otopeni ca să anunțe amplasarea unor bombe, dar și la Poliția din Caracal, pentru a anunța că ar fi văzut-o pe Luiza Melencu în centrul orașului. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.06.2020, 15:24

Minori ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni
Minori ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Tinerii au dat mai multe alerte false și au sunat la Poliția din Caracal să anunțe că ar fi văzut-o pe Luiza Melencu.

Cei trei minori s-au folosit de tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse.

Potrivit procurorilor, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.

În cursul zilei astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ și al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzău, IJJ Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Trei minori din Pitești, ridicați cu mascații după ce au anunțat bombe pe Aeroportul Otopeni (Video)