Antena Meniu Search
x

Mircea Beuran, acuzat că a luat mită 10.000 de euro pentru a angaja un medic la Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran ajunge din nou în faţa procurorilor. De această dată, e acuzat că a luat mită 10 mii de euro de la un medic care voia să se angajeze la Spitalul Floreasca. La prima oră, procurorii DNA au căutat probe atât la cabinetul său de la spital, cât şi la el acasă.

de Redactia Observator

la 13.02.2020, 20:22

Vezi și
  • Mircea Beuran, acuzat că a luat mită 10.000 de euro
  • Banii ar fi fost încasaţi pentru angajarea unui medic la Spitalul Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran ajunge din nou în faţa procurorilor. De această dată, e acuzat că a luat mită 10 mii de euro de la un medic care voia să se angajeze la Spitalul Floreasca. La prima oră, procurorii DNA au căutat probe atât la cabinetul său de la spital, cât şi la el acasă. Beuran a fost implicat într-un scandal penal şi în decembrie, când o pacientă a murit după un incendiu izbucnit pe masa de operaţie.

"De ce v-au percheziţionat casa, domnule Beuran? Acum văd! Dar ce s-a întâmplat? E un dosar de luare de mită... Aţi luat mită? N-am luat".

Înconjurat de anchetatori, Mircea Beuran e scos din locuinţa sa din Ciolpani şi dus spre sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii DNA au deschis un dosar pe numele său, după ce un medic a reclamat că Beuran i-a cerut bani pentru a-l ajuta să se angajeze la Spitalul Floreasca. Aproape 10 mii de euro. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Verificările anchetatorilor au început în cabinetul lui Beuran. 

Anchetatorii au descins la Spitalul Floreasca încă de la ora 6. Au ridicat probe. Pe Beuran nu l-au găsit aici. 

L-au găsit însă la vila pe care chirurgul Mircea Beuran o are în Ciolpani. 

Şapte ore au durat percheziţiile de aici, de la domiciliul din Ilfov al medicului Mircea Beuran. Anchetatorii au căutat în fiecare cameră a casei şi au plecat la final cu mai multe probe.

La DNA, medicul a fost ferit de camerele de filmat. Anchetatorii au decis să folosească o altă intrare a sediului Direcţiei Anticorupţie. 

Medicul Mircea Beuran e implicat şi în cazul şocant al pacientei arse pe masa de operaţie, în decembrie. Deşi n-a fost în sală în momentul respectiv, el a coordonat echipa de la Spitalul Floreasca şi a încheiat intervenţia. Ulterior, femeia a murit, iar ministrul Sănătăţii l-a demis pe Beuran de la conducerea secţiei de Chirurgie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mircea Beuran, acuzat că a luat mită 10.000 de euro pentru a angaja un medic la Spitalul Floreasca