Video "Misiune imposibilă" la Târgul de Crăciun din Craiova: să răzbeşti prin mulţime. "Vai, ce e în faţă. Murim aici!"
Ca să te bucuri de frumuseţea târgului de Crăciun de la Craiova, trebuie să treci un test de rezistenţă şi să răzbeşti prin mulţime. E buluc în weekend, dar imaginile incredibile, cu turiştii încremeniţi în înghesuială, nu descurajează pe nimeni. Există însă câteva trucuri care pot face din vizita în Bănie o experienţă fără nervi şi haos.
"Mamă, ce e în spate. Noi nu ajungem acolo". Să ajungi în mijlocul Târgului de Crăciun devine o adevărată luptă de supravieţuire. "Vai, ce e în faţă. Murim aici!", se aude într-un clip pe TikTok. Doar că, în ciuda haosului, zâmbetele rămân pe chip şi toată lumea rezistă în spiritul sărbătorilor. Pentru cei care, însă, vor să evite îmbulzeala cu orice preţ, există câteva trucuri care nu dau greş. Ziua în care alegi să vizitezi târgul e criteriul cel mai important.
Plin la Târgul de Crăciun din Craiova
"Cea mai potrivită perioadă a săptămânii este prima parte. Recomandăm turiştilor să rezerve din timp cazarea şi să încerce să vină între zilele de luni şi joi", spune Simona Melcioiu, agent de turism. Cazările în weekend sunt un vis frumos. Primele camere de hotel se vor elibera abia după Revelion. În timpul săptămânii s-ar mai găsi, însă, câte ceva.
"În timpul săptămânii, gradul de ocupare e undeva la 80%, deci mai sunt celelalte 20% unde, da, se pot găsi camere. Preţurile diferă, în timpul săptămânii sunt ceva mai micuţe", spune Lucian Stroe, manager de hotel.
- Cât a ajuns să coste o noapte de cazare la Craiova, în timpul Târgului de Crăciun. "Preţuri exorbitante"
- Îmbulzeală la Târgul de Crăciun din Craiova. Cât a plătit un turist pe mâncare şi cazare: "Are românul bani"
- Târgul de Crăciun din Craiova a ajuns în top 2 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa
Dacă nu vreţi să staţi la cozi interminabile la căsuţele de mâncare din târg, puteţi vizita rapid câteva atracţii, apoi să mergeţi să vă bucuraţi de bunătăţi speciale la restaurantele din oraş. 11 dintre ele sunt incluse în proiectul "Craiova, capitală gastronomică est-europeană", iar cele mai populare feluri sunt șnițelul croat "Zagreb", "Pljeskavica" sârbească, ciorbele moldovenești sau georgiene şi preparate greceşti.
Cei care vor să guste mâncarea grecească nu mai trebuie să meargă până în Grecia. O pot face la Craiova, la unul dintre 11 restaurantele incluse în proiect. "Noi am pregătit preparate greceşti cum ar fi calamar la grătar cu tzatziki. Saghanaki cu creveţi care se serveste cu pâine prăjită", arată Georgiana Diaconu, şef bucătar.
În 2023, peste 500.000 de persoane au vizitat Craiova în perioada sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, numărul turiştilor va fi mult mai mare, conform estimărilor. Târgul de Crăciun din Bănie este pe locul al doilea în topul celor mai frumoase evenimente de profil din Europa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰