Antena Meniu Search
x

Video Misteriosul caz al şoferului prins "drogat" cu 7 substanţe, care apoi la analizele de laboratoare au ieşit toate negative

Un şofer de ride sharing din Baia Mare a trăit şocul vieţii. A fost lăsat pieton în câteva minute după ce poliţiştii l-au oprit în trafic şi, conform Drug Testului, ar fi consumat şapte feluri de droguri. Bărbatul se ştia, însă, curat şi analizele de laborator i-au dat dreptate. Sindicaliştii din Poliţie spun că trei din zece teste ar da eroare.  

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.02.2023, 20:14

Vezi și

Era trei dimineaţă, iar şoferul de ride-sharing din Baia Mare a fost oprit în trafic la un control de rutină în trafic. Prima dată, agenţii îl testează cu etilotestul. Rezultat negativ. La aparatul Drug Test, însă. surpriză. Bărbatul a ieşit pozitiv la şapte substanţe. Omul se ştia curat ca lacrima, aşa că a mers şi la Spitalul din Baia Mare unde i s-au luat probe de sânge şi urină. 

Uite drogul, nu e drogul

După câteva zile, şoferul a putut, în sfârşit, să-şi dovedească nevinovăţia.

Marius Pop, șofer: Potrivit buletinului de analiză, și, uitaţi, se confirmă că a fost negativ pentru toate substanţele pentru care am fost acuzat. S-a propus clasarea dosarului penal.

Pe acelaşi subiect

Ionuț Andrei Pop, vicepreședinte Europol: În cel puţin trei din zece cazuri aparatul drug test dă erori semnificative. Acest aspect vulnerabizează poliţistul din stradă care nu poate să interpreteze în niciun fel gradul de certitudine sau de acurateţe a rezultatului furnizat de aparat.

În 2019, Brigada de Poliție Rutieră a fost dotată cu aparate pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența stupefiantelor. Şoferii care au rezultat pozitiv la Drug Test sunt duşi la investigaţii suplimentare, iar rezultatele sunt luate în calcul ca probe în instanţă.

Șoferi: Cred că probele de sânge sunt cele mai concludente.

- Nu am avut nevoie, dar cred că ar fi nevoie şi de unul şi altul la câte se întâmplă pe stradă.

Am încercat să afle detalii de la Ministerul Afacerilor Interne despre numărul şoferilor care au avut rezultate fals pozitive şi contractele pentru teste, dar nu am primit răspuns.

Circulă şi multe mituri în jurul rezultatelor fals pozitive. Seminţele de mac, apa de gură, apa tonică, suplimentele cu vitamina C sau anumite medicamente ar influenţa rezultatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Misteriosul caz al şoferului prins "drogat" cu 7 substanţe, care apoi la analizele de laboratoare au ieşit toate negative