Antena Meniu Search
x

Video Mită pentru eoliene lângă aeroport. Şpaga pentru avizul de construire ar porni de la 15.000 de euro, susţine DNA

Probleme pentru directorul Autorităţii Aeronautice Civile. Procurorii DNA îl bănuiesc că lua mită pentru a da avize unor parcuri eoliene în apropierea aeroporturilor. Adică zone unde construcţiile sunt limitate tocmai pentru a nu afecta zborurile. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 05.07.2024 , 14:21

Potrivit anchetatorilor, care au deschis deja o cercetare in rem, conducerea Autorităţii Aeronautice Civile ar fi îngrenat în mod intenţionat, spun procurorii, procedura de obţinere a avizului pentru montarea unor parcuri eoliene în apropierea aeroportului, tocmai cu scopul de a-i determina pe şefii acestor companii să vină cu mită.

Valoarea şpăgilor pentru conducerea Autorităţii Aeronautice Civile ar porni de la 15.000 de euro, spun procurorii DNA

Sumele pe care le vehiculează Direcţia Naţională Anticorupţie, valoarea şpăgilor mai exact, pornesc de la 15.000 de euro şi pot ajunge, în unele cazuri, până la 35.000 de euro.

Vezi și

Procurorii au intrat pe această pistă, după ce, ieri, a fost arestat un om de afaceri care şi-ar fi traficat presupusa influenţă pe care o avea pe lângă şeful Autorităţii Aeronautice, pentru a reuşi să obţină un aviz de construire a unui bloc înalt de aproape 80 de metri, în apropierea Aeroportului Băneasa. În schimbul acestei influenţe, ar fi primit de la dezvoltatorul imobiliar 70.000 de euro. Bărbatul a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după ce a luat banii.

Cercetarea care vizează acum presupusele fapte de la Autoritatea Aeronautică Civilă sunt in rem. Anchetatorii încearcă să probeze presupusele infracţiuni. Nu sunt vizate persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Mită pentru eoliene lângă aeroport. Şpaga pentru avizul de construire ar porni de la 15.000 de euro, susţine DNA