Antena Meniu Search
x

Moarte violentă: bătrân din Arad, ucis de un băiat de 16 ani. Concluziile anchetei după analiza ADN care a durat 18 luni

Un adolescent de 16 ani din judeţul Arad, arestat preventiv după o crimă comisă cu doi ani în urmă, şi-a recunoscut fapta. Victima, în vârstă de 68 de ani, a avut parte de o moarte violentă, lovită în zona capului. Ancheta în acest caz a durat doi ani, iar analiza ADN - 18 luni.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 19:00

Bătrân din Arad, ucis de un băiat de 16 ani
Bătrân din Arad, ucis de un băiat de 16 ani - Shutterstock

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a transmis, miercuri, detalii despre dosarul de omor care vizează un adolescent de 16 ani. ”La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 al. 1  C.p. de către un inculpat minor. În urma investigaţiilor efectuate în cauză a rezultat că la data de 30.01.2020 victima, în vârstă de 68 de ani, a fost găsită decedată în locuinţa sa din localitatea Craiva, judeţul Arad, prezentând urme de violenţă în zona capului. Autopsia efectuată a confirmat că moartea victimei a fost violentă, datorându-se unui politraumatism cu component cranio-cerebrală, cranio-facială şi turaco-abdominală; leziunile fiind produse prin lovituri repetate cu un corp dur şi au legătură de cauzalitate direct cu mecanismul tanatogenerator”, se arată în comunicatul citat de news.ro.

Analiza ADN a durat 18 luni

Cercetarea în acest caz a durat doi ani deoarece analiza ADN a necesitat 18 luni pentru a fi realizată, iar în urma supravegherii tehnice a fost necesară şi traducerea din limba rromanes. ”Intervalul de timp lung de la comiterea faptei s-a datorat complexităţii probatoriului administrat: expertiza genetică judiciară a durat 18 luni, iar supravegherea tehnică a fost urmată de un anumit interval de timp necesar interpretării în limba rromanes a materialului rezultat, care în mod coroborat, a determinat stabilirea identităţii inculpatului”, se mai arată în comunicat.

Adolescentul şi-a recunoscut crima

La data de 1 aprilie 2022 inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad cu propunerea de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului, un adolescent de 16 ani. Ulterior arestării preventive inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Moarte violentă: bătrân din Arad, ucis de un băiat de 16 ani. Concluziile anchetei după analiza ADN care a durat 18 luni