Antena Meniu Search
x

"Moartea a fost violentă". Polițist local din Arad, reținut după ce a torturat un bărbat până l-a ucis, chiar în sediu. Victima, încătușată și bătută

Un polițist local din Arad a fost reținut după ce ar fi torturat un bărbat până la moarte. Agentul este acuzat că a bătut în sediul Poliţiei Locale un bărbat care avea un comportament agresiv şi care fusese încătuşat, iar raportul medico-legal a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de loviturile primite.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 13:11

Polițist local din Arad l-a bătut pe bărbat până când acesta și-a dat ultima suflare, chiar în sediul poliției
Polițist local din Arad l-a bătut pe bărbat până când acesta și-a dat ultima suflare, chiar în sediul poliției - Facebook

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări faţă de un bărbat în vârstă de 29 de ani cu privire la tortură cu moartea victimei. Astfel, în 14 iulie, administratorul unei case de schimb valutar a sesizat Poliţia Locală Arad despre faptul că un bărbat care consumă substanţe halucinogene dintr-o pungă este agresiv şi agasează trecătorii. 

Bătut până la moarte de un polițist local

“Urmare a apelului telefonic, la scurt timp, la faţa locului a intervenit un echipaj din cadrul B.O.P.I. al Poliţiei Locale Arad, format din trei poliţisti locali, respectiv agentul L F-N., agentul G. C. şi agentul F.C.N., care după ce au imobilizat şi încătuşat persoana vătămată prin folosirea forţei fizice, au condus-o la sediul D.G.P.L Arad, în vederea identificării si sanctionării contravenţionale”, se arată în comunicat. 

Anchetatorii au precizat că echipajul a ajuns la sediul Poliţiei Locale în jurul orei 20.10, iar în parcarea interioară doi dintre poliţişti l-au agresat pe bărbat, care era încătuşat cu mâinile la spate. 

Pe acelaşi subiect

“Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de către camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii. Ulterior, persoana vătămată, încătuşată cu mâinile la spate a fost condusă de către agentul L. F-N în incinta sediului, într-un birou care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video. În interior, agentul L F-N, a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, iar aceste aspecte au fost înregistrate de camerele de supraveghere video instalate în incinta sediului. Din imagini se poate observa că agentul L avea în mâna dreaptă un obiect, care posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, au mai transmis reprezentanţii

Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Procurorii au precizat că, la ora 20.42, cel de-al treilea poliţist din echipajul respectiv a solicitat prezenţa unui echipaj medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar ulterior, în jurul orelor 20:55, a sosit un echipaj din cadrul SMURD. 

“În jurul orelor 21:12 se pot observa imagini în care persoana vătămată este scoasă pe targă din sediu de către personalul medical şi transportată la UPU din cadrul S.C.J.U Arad, unde la data de 15.07.2023 a fost declarat decesul de către personalul medical. După ce iniţial a fost sesizată P.M.A. – B.I.C. de către secţia UPU din cadrul S.C.J.U. Arad, a fost înregistrată cauza penală privind moartea suspectă a victimei M. M-V sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art.192 al.1 C.pen. Lucrătorii de poliţie sesizaţi au dispus prin ordonanţă, efectuare necropsiei, solicitând S.J.M.L. Arad să comunice cauza morţii victimei”, mai precizează comunicatul Parchetului.

Bărbatul a avut parte de o moarte violentă

Astfel, din constatările preliminare emise de Serviciul de Medicină Legală rezultă că moartea bărbatului a fost violentă, “ea s-a datorat unei intoxicaţii acute cu substanţă neidentificată, însă s-au constatat şi existenţa mai multor leziuni traumatice externe, care au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure/planuri dure, leziuni traumatice care necesită şapte-nouă zile de îngrijiri medicale”.

Procurorii au mai transmis că rezultatul necropsiei realizat de Serviciul de Medicină Legală Arad este diferit de constatarea preliminară anterioară.

“Moartea numitului M. M.-V. a fost violentă. Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală, şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de coagulare a sângelui, survenite la un organism tarat, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice”, au mai afirmat procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Moartea a fost violentă". Polițist local din Arad, reținut după ce a torturat un bărbat până l-a ucis, chiar în sediu. Victima, încătușată și bătută