Antena Meniu Search
x

"Odihneşte-te în pace frate. Suntem distruşi". Un poliţist de 23 de ani, găsit mort în maşina de serviciu. Tânărul se angajase abia de 2 luni, în Australia

Un agent de poliţie în vârstă de doar 23 de ani a fost găsit mort în maşina de serviciu, în Australia. Bărbatul se angajase abia de două luni şi era extrem de mândru de realizarea sa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.10.2023, 12:33

Jayden Ruiz, în vârstă de 23 de ani, lucra în tura de după-amiază la secţia de poliţie Brewarrina, pe 6 septembrie. Trupul neînsufleţit a fost găsit în maşină, autospeciala fiind parcată de-a lungul Autostrăzii Kamilaroi, la aproximativ 30 km vest de gară, în jurul orei 4.30. Un purtător de cuvânt al poliției din NSW a declarat că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele tragediei.

Ancheta preliminară sugerează că nu există circumstanţe suspecte”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Nu a dat niciodată semne de depresie. Colegii lui de la muncă spuneau toţi acelaşi lucru”, a spus tatăl său, Andro Ruiz pentru Daily Mail Australia. Bărbatul a mărturisit că vorbise cu fiul său în urmă cu trei zile, dar toate păreau în regulă. „Jayden era în sinele lui fericit. Suntem devastaţi, mă simt distrus pentru că era singurul meu fiu”.

Jayden Ruiz începuse antrenamentele pentru a deveni ofiţer de poliţie în 2019, cu un an înainte de a aplica pentru un post, pentru că ştia că trebuie să fie apt fizic pentru a fi luat în considerare măcar. Depusese foarte multe eforturi şi studiase îndelung, pe lângă exerciţiile grele zilnice, pentru a-şi îndeplini visul.

Tatăl său mărtuiseşte că fotografia pe care oare împreună cu băiatul lui la festivitate ade absolvire a academiei de poliţie rămâne „probabil cea mai fericită perioadă din viaţa lui. Zâmbetul depe chipul lui, sincer, acea fotografie arată tot adevărul. Gândiţi-vă că depusese atâtea eforturi şi obţinuse într-un final ceea ce îşi dorise”. A absolvit Academia de Poliție Goulburn în iunie, înainte de a fi detașat la Brewarrina - la aproximativ 800 km nord de casa familiei sale.

Omagii impresionante din partea colegilor

Înainte de înmormântarea avută marţea trecută, colegii său i-au adus un omagiu emoţionant, lăsând smenături pe un urs de pluş îmbrăcat în petice de cămăşi de poliţie şi decorat cu insigna oficială a lui Jayden.

În săptămânile de după moartea sa, polițiști din toată țara au inundat rețelele de socializare cu mesaje de adio.

„Cât de tragică este această moarte a unui tânăr la începutul carierei sale. Foarte trist”

Odihneşte-te în pace frate. Îmi pare rău că nu ai primit ajutorul de care aveai nevoie disperată”, au fost doar câteva dintre mesaje.

Alții au comentat despre dificultăţile prin care trec absolvenţii care sunt detaşaţi în zone îndepărtate de familiile şi prietenii lor. Un alt ofiţer care a fost detaşat la Brewarrina a recunoscut că este „un loc extrem de provocator pentru cei obişnuiţi în grupuri de oameni. E dificil să trăieşti şi cu un partener alături, d-apăi singur complet”.

O echipă de la Investigaţii şi Omucideri investighează circumstanţele în care a avut loc tragedia, urmând ca raportul să fie făcut public. Persoanele specializate sunt în legătură directă pentru consiliere psihologică atât cu colegii lui Jayden, cât şi cu ceilalţi angajaţi sau familia acestuia pentru a oferit tot sprijinul şi suportul moral de care au nevoie în aceste clipe grele”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » "Odihneşte-te în pace frate. Suntem distruşi". Un poliţist de 23 de ani, găsit mort în maşina de serviciu. Tânărul se angajase abia de 2 luni, în Australia