Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moartea şocantă a elevei olimpice, nepoată de primar. Ștefi a anunţat ce urmează să facă. De ce bănuiesc polițiștii că ar fi vorba de o provocare pe TikTok

Moartea unei copile de 15 ani a lăsat o întreagă comunitate în stare de şoc. Adolescenta, o elevă olimpică din Călăraşi, a fost găsită sufocată, seara trecută, în propria casă. Prima ipoteză a poliţiştilor este sinuciderea. Dar metoda folosită de fată seamănă cu o provocare extrem de periculoasă de pe TikTok. Anchetatorii caută acum indicii în telefonul fetei pentru a stabili dacă s-a inspirat de pe reţele. Vă avertizez că urmează informaţii cu puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 19:27

Ce a împins-o pe adolescentă la gestul care i-a curmat viaţa rămâne un mister. Ştefi, fata olimpică din Dor Mărunt, era cunoscută drept o fire veselă şi sociabilă, mândria părinţilor şi a comunităţii. Ieri după-amiază, când era singură în casă, s-a sufocat cu bună ştiinţă, în camera ei.

Adolescenta a anunţat ce urmează să facă. A scris totul într-un mesaj pe care l-a trimis către două colege de-ale ei. Acestea au cerut ajutor şi au fugit spre casa ei, împreună cu tatăl uneia dintre ele. Au ajuns însă mult prea târziu.

Telefonul fetei va fi verificat de anchetatori

Vezi și

"Se efectuează verificări pentru a elucida împrejurările în care a intervenit decesul minorei", spune Cornelia Manea, procuror. 

Pe acelaşi subiect

Prima ipoteză a anchetatorilor este că că fata s-a sinucis. Dar metoda aleasă le dă de gândit. Seamănă cu o provocare pe TikTok în urma căreia zeci de adolescenţi şi-au pierdut viaţa, în ultimii ani.

"O mare durere. Au pierdut un îngeraş", spune un localnic.

Telefonul fetei va fi verificat de anchetatori. Aceştia vor să vadă pe ce site-uri a intrat adolescenta şi cu cine a vorbit. 

"Am educat-o pe Ştefi. Îi simţim şi acum paşii, pe undeva, pe aici. Şi urma ei", Mariana Stan, directoarea şcoalii din Dor Mărunt.

În şcoala din Dor Mărunt, vestea a picat ca un trăsnet. Ştefania a fost cea mai bună elevă a generaţiei sale. A ajuns de două ori la faza naţională a olimpiadei de biologie. Dar avea o slăbiciune.

Moartea fetei seamănă cu o provocare macabră pe TikTok

"Ştiu că a avut o problemă, acum un an cred, când tatăl i-a interzis să folosească telefonul. Petrecea mai mult timp în faţa telefonului decât la teme. Am reuşit să o conştientizez că telefonul, de fapt, îi făcea rău şi tatăl şi mama au luat o decizie potrivită", povestește Mariana Stan, directoarea şcoalii din Dor Mărunt.

"Din păcate vedem din ce în ce mai des copii care îşi doresc să ia parte la aceste provocări din reţelele de socializare. În mare parte pentru că nu îşi găsesc atenţia acolo unde ar trebui să o găsească. Îşi doresc să socializeze mai mult, îşi doresc să intre în anumite grupuri şi nu găsesc o altă variantă decât prin a impresiona pe altcineva", spune Gabriela Maalouf, psiholog.

Morţile a 20 de copii au fost puse pe seama provocărilor lansate pe TikTok, în ultimii trei ani, arată un raport. În Italia, reţeaua socială a fost amendată cu 10 milioane de euro, anul acesta, pentru că nu a eliminat clipurile care îndeamnă copiii să îşi facă rău.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Moartea şocantă a elevei olimpice, nepoată de primar. Ștefi a anunţat ce urmează să facă. De ce bănuiesc polițiștii că ar fi vorba de o provocare pe TikTok