Antena Meniu Search
x

Video Moartea unui copil a salvat trei vieţi. O hemoragie craniană l-a smuls de lângă părinţii lui

O tragedie a fost transformată într-un dar al vieţii! Trei oameni pot spune că s-au născut a doua oară după ce au primit rinichi şi ficat de la un tânăr aflat în moarte cerebrală. Părinţii unui adolescent din Târgu Mureş au trecut peste durerea pierderii fiului lor şi au fost de acord să-i doneze organele. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 19:42

Vezi și

Băiatul-donator avea doar 13 ani când s-a stins. Un copil vesel şi sportiv. O hemoragie craniană l-a smuls de lângă părinţii lui mult prea timpuriu. Băiatul era în moarte cerebrală la spitalul de urgenţă din Târgu Mureş, când cei care i-au dat viaţă au găsit puterea să vadă dincolo de durerea lor şi au acceptat să-i doneze organele.

Dr. Oana Pitea, coordonator regional prelevare: În spitalul din Târgu Mureș anul acesta este primul donator pediatric; cazurile sunt destul de rare, familia acceptă donarea destul de greu

Rinichii băiatului au redat copilăria unei fetiţe din Bistriţa şi unui băiat din Covasna

Larisa nu avea nici opt ani împliniţi când dintr-o dată i s-au umflat picioarele şi au început să o doară. La spital, copila a primit un diagnostic crunt.

Pe acelaşi subiect

Ana Marinescu, mama Larisei: Avea apă la inimă la plămâni şi din cauza asta trebuia să facă dializă.

De un an şi două luni, Larisa face dializă de trei ori pe săptămână, la Cluj. De un an era pe lista de aşteptare pentru un transplant, iar de cinci luni copila n-a mai putut merge nici la şcoală.

Ana Marinescu, mama Larisei: Stătea săptămâna trecută pe geam şi spunea: dar copilul ăla, prietena mea de ce nu mă cheamă de la etajul unu, cu mine nu se poate înţelege?

Acum, Larisa e bine, se recuperează după operaţie. Mama ei e întristată de durerea părinţilor băiatului donator dar şi bucuroasă că-şi vede, în sfârşit, copilul sănătos.

Ana Marinescu, mama Larisei: Ne-am bucurat mult. Mulţumim tare. Ştim că e greu, cel mai greu în viaţa asta e să moară copiii înaintea părinţilor. Cred că e o durere inimaginabilă.

Al doilea rinichi al copilului de 13 ani a ajuns tot la Cluj

Un violonist de aproape 16 ani, Szabolcs Molnar, nu mai suferă datorită gestului altruist. De la trei luni se luptă cu insuficienţa renală cronică. De doi ani starea lui s-a agravat: a ajuns să facă dializă de patru ori pe zi.

Cristina Molnar, mamă: Pe listă e de doi ani. Se simte foarte bine acum. Ieri nu a vorbit aşa de mult, dar acum vorbeşte şi şi zâmbeşte.

Dr. Florin Elec, şeful secţiei de transplant: Mulţumim familiei care a făcut acest gest deosebit, au fost salvate mai multe vieţi. Intervenţia a decurs normal. Erau cazuri grave, cu boli debutate încă din copilărie.

De la băiatul în moarte cerebrală, medicii au prelevat şi ficatul, un os şi un tendon şi cornee. Ficatul va salva un bărbat de 46 de ani de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, corneea a ajuns la un pacient orb de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Capitală care acum va vedea din nou, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Moartea unui copil a salvat trei vieţi. O hemoragie craniană l-a smuls de lângă părinţii lui