Video Mobilizare impresionantă: Centrul de transfuzie din Botoşani, plin de tineri care au donat sânge pentru victimele accidentului din Paşcani
Tragedia de la Paşcani a unit o întreagă comunitate. Mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare, dar şi în biserici. Centrul de transfuzie din Botoşani era plin în această dimineaţă - foarte mulţi tineri care au venit să dea din sângele lor, pentru salvarea victimelor accidentului din Paşcani.
Preotul Dan Sănduleac, Parohia Curteşti: Cred că asta înseamnă să fim uniţi la un moment ca ăsta pentru că Dumnezeu lucrează prin oameni până la urmă şi se vede că oamenii sensibili într-adevăr simt că pot face ceva pentru ceilalţi! Şi o picătură de sânge contează!
Mai ales atunci când vorbim despre o luptă contracronometru. Dar nu doar Alexia are nevoie de sânge. O altă adolescentă de 16 ani, rănită în acelaşi accident, este în stare gravă pe secţia de Neurologie. Oamenii au rămas impresionaţi de povestea lor şi au decis să vină astăzi la Centrul de Transfuzii din Botoşani.
Mobilizare impresionantă pentru donarea de sânge
Angela Bertea, reporter Observator: Încă de la primele ore au venit aici, la Centrul de Transfuzie Sangvină din Botoşani, oameni care au vrut să doneze. Drama copiiilor implicaţi în accidentul de la Paşcani a unit întreaga comunitate botoşăneană. Până acum au donat aproximativ 65 de persoane, însă au fost şi oameni care au venit şi nu au reuşit să doneze pentru că nu au îndeplinit condiţiile donării. Unii au spus că vor reveni şi zilele următoare.
Cei de la centru spun că, deşi programul de recoltare este până la ora 13, ei vor fi aici şi vor recolta până la ultimul doritor. Au fost oameni apropiaţi ai victimelor, dar şi necunoscuţi, care au fost impresionaţi de tragedia petrecută. Şi acum, încă mai sunt persoane care aşteaptă pe hol să doneze, sunt inclusiv elevi de la şcolile din Botoşani. Tot cei de aici, de la centrul de transfuzii, spun că este posibil să vorbim despre un record de donare într-o singură zi.
Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sfânta Maria Iaşi: Rămâne o problemă şi tragem un semnal de alarmă. Când pacientul vine la 1 noaptea către noi, nu se poate dona la 1 noaptea. De aceea venim cu rugămintea către donatori să doneze permanent, pentru că oricând, în orice secundă se poate întâmpla ca un pacient să aibă nevoie de acea pungă de sânge. Efectiv, un donator poate fi salvatorul unui copil sau a unui adult.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰