Video Moment inedit pe covorul roşu de la Cannes 2024. Premiera filmului românesc "Trei kilometri până la sfârşitul lumii", pe acorduri de manele
Filmul care reprezintă România la Cannes, "Trei kilometri până la sfârşitul lumii", a avut premiera mondială în urmă cu puţin timp. Momentul de pe covorul roşu a fost însoţit de o surpriză din partea organizatorilor. Când echipa a ajuns în faţa fotografilor, au început să se audă acorduri de manele.
Pe ritmuri de manele, actorii, regizorul şi producătoarea filmului "Trei kilometri până la sfârşitul lumii" şi-au făcut apariţia pe covorul roşu. Cu puţin înainte de marele moment, Emanuel Pârvu a intrat în direct la Observator.
Primele recenzii despre filmul "Trei kilometri până la sfârşitul lumii"
Emanuel Pârvu, regizor: Emoţiile sunt la cer, cum s-ar spune, la cerul ăsta frumos. De la premieră încolo, filmul nu e al nostru, el devine al oamenilor şi sperăm să ajungă la ei şi să îl iubescă.
Primele recenzii în presa franceză vorbesc despre o intrigă sofisticată şi un scenariu minuţios, care se încadrează perfect în cinematografia românească a dilemelor morale profunde. Revista Variety a scris că Festivalul de pe Riviera Franceză a devenit o a doua casă pentru regizorii şi producătorii români.
- Cannes 2024. Toate privirile pe "Megalopolis". Regizorul Francis Ford Coppola a lucrat 40 de ani la filmul care a...
- Cannes 2024. Filmul care a făcut spectacol în ziua a doua a festivalului. Protagoniştii se luptă pentru râvnitul...
- Cannes 2024. Un film care nu se află în competiţia pentru Palme d'Or a fost aplaudat timp de şapte minute
Miruna Berescu, producătoare: Filmul nostru despre asta este, în mare parte, cum să ne întoarcem la oameni şi la umanitate.
"Megalopolis" nu a avut parte de succes printre criticii francezi
În mod suprinzător, Francis Ford Coppola nu a avut parte de laude pentru filmul său Megalopolis. Presa franceză l-a numit infinit de urât şi a vorbit despre un fiasco memorabil. Asta deşi Coppola a lucrat la el mai bine de patru decenii şi a finanţat singur costurile uriaşe, de 120 de milioane de dolari.
Francis Ford Coppola, regizor: M-am simţit plin de uşurare şi de bucurie.
Puţinele laude au venit din presa americană. Revista GQ l-a numit revoluţionar. De altfel, la finalul proiecţiei, echipa de producţie a fost ovaţionată şapte minute în rând.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰