Antena Meniu Search
x

Momente cumplite pentru elevii abandonaţi de un ONG pe aeroporturi din întreaga lume (Video)

Este anchetă de amploare după ce 150 de elevi s-au trezit abandonaţi de ONG-ul care i-a dus în tabere, în străinătate. Asociaţia de la care părinţii au cumpărat pachetele turistice nu avea licenţă de turism şi mai fusese amendată de Ministerul Turismului pentru o situaţie similară.

de Redactia Observator

la 27.06.2019, 17:01

Vezi și

Este anchetă de amploare după ce 150 de elevi s-au trezit abandonaţi de ONG-ul care i-a dus în tabere, în străinătate. Asociaţia de la care părinţii au cumpărat pachetele turistice nu avea licenţă de turism şi mai fusese amendată de Ministerul Turismului pentru o situaţie similară. Cei care au organizat deplasarea au dus elevii în Statele Unite şi în Japonia, dar i-au lăsat nesupravegheaţi. O parte dintre copii au petrecut aproape două zile în aeroporturi, până când părinţii lor au reuşit să le cumpere bilete de avion ca să îi aducă înapoi în ţară.

ONG-ul de la care au fost cumpărate taberele a fost înfiinţat în anul 2004. În urmă cu doi ani a intrat în atenţia autorităţilor după ce un grup de elevi a fost abandonat în străinătate. 

150 de elevi români, uitaţi de un ONG pe diferite aeroporturi din întreaga lume

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii Asociaţiei au contestat sancţiunile în instanţă. În primă fază, judecătorii le-au dat câştig de cauză. Ministerul Turismului a contestat decizia, iar acum procesul urmează să fie analizat de o instanţa judecătorească superioară. 

Între timp, oficialii de la Bucureşti au început controalele la cele două sedii ale asociaţiei: în Capitală şi în Târgu Jiu. 

Până când legea îşi va spune cuvântul, zecile de olimpici uitaţi pe aeroporturi au trecut prin clipe de coşmar. 

Unul dintre elevi spune că "am aflat că domnul coordonator a plecat singur de la hotelul unde era cazat împreună cu ceilalţi din grup, fără să spună nimic. Şi acum aşteptăm avionul spre casă. Ştim şi că în Osaka, Milano sau Viena copiii au fost lăsaţi singuri". 

O altă elevă spune că "în momentul de faţă eu sunt în aeroportul din Milano. La Malpensa. Suntem vreo 30 de copii şi ar fi trebuit astăzi să plecăm spre Bucureşti, dar având în vedere că domnul este dat dispărut şi nu ştie nimeni de el, a trebuit să ne cumpărăm singuri bilete".

Acum o săptămână, două grupuri de adolescenţi au plecat în tabere. Doar olimpicii erau selectaţi pentru excursii la preţuri avantajoase. Pentru 790 de euro, 73 de copii au plecat în Statele Unite, iar alţi 76 - în Japonia. Imediat după aterizare, tabăra s-a transformat în coşmar. 

O elevă spune că "a trebuit să luăm un taxi până la cazare, de la gară. Când l-am sunat pe domnul coordonator să-l anunţăm şi să-i explicăm că ne-am pierdut, că nu ştim cum să ajungem, ne-a spus să ne descurcăm, că nu-l interesează, că nu e treaba lui, noi ajungând să căutăm hotelul cred că vreo trei ore".

Neregulile au continuat. Cei 73 de elevi care au plecat să se bucure de America au fost însoţiţi doar de soţia organizatorului taberei, asta deşi părinţilor li se promiseseră trei supraveghetori. 

Tatăl unui copil spune că "au ajuns în New York şi mă sună copilul seara că este în Times Square, cu prietenii lui de 15, 16 ani, singuri, complet singuri în Times Square".

La întoarcere, grupul din Statele Unite a făcut escală la Milano, unde elevii au aflat că nu au bilete de întoarcere. Au zburat apoi la Viena, de unde urmau să ajungă la Bucureşti. Cei mai mulţi s-au întors în ţară pe cont propriu. 

Între timp, nici preşedintele ONG-ului, nici soţia sa nu sunt de găsit. Iar pagina de Facebook a fundaţiei, care a anunţat că va anula toate taberele în viitor, a fost desfiinţată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Momente cumplite pentru elevii abandonaţi de un ONG pe aeroporturi din întreaga lume (Video)