Antena Meniu Search
x

Scurt metrajul Inima Albastra, cu Maia Morgenstern, premiera într-un centru de plasament din Focşani (Video)

Au fost momente emoţionante la un cinematograf din Focşani. O tânără româncă, stabilită în Italia, a venit să îşi prezinte cel mai recent film exact în locul în care a început să viseze la cariera cinematografică.

De Redactia Observator la 12.04.2019, 16:49
Vezi și

Au fost momente emoţionante la un cinematograf din Focşani. O tânără româncă, stabilită în Italia, a venit să îşi prezinte cel mai recent film exact în locul în care a început să viseze la cariera cinematografică. Scurt metrajul Inima Albastra, cu Maia Morgenstern în rol principal, a avut premiera în faţa unui pubic special: tineri din centrele de plasament aşa cum a fost, cândva, şi regizorul Violeta Bârlă. 

Violeta Bârlă nu a ales întâmplător subiectul ultimului său scurt metraj. Ea însăşi a simţit ce înseamnă să nu ai alături o familie. A crescut într-un orfelinat din Focşani şi îşi aduce aminte perfect momentul în care şi-a dat seama cum vrea să fie viaţa ei.

Violeta Bîrlă, regizor: Ziceam cand o sa vad si eu o creatie a mea pe ecranele astea si uite, dupa 18 ani am revenit aici si am vazut creatiile mele la balada.

Filmul Inimă Albastră este cel mai recent regizat de românca de 35 de ani şi vorbeste despre drama părinţilor nevoiţi să-şi abandoneze copiii ca să plece la muncă, dar şi a copiilor rămaşi în grija bunicilor lor. O poveste actuală căreia Violeta, stabilită de mulţi ani în Italia, a putut să îi vadă ambele feţe.

Pentru tânăra regizoare, momentul a fost cu atât mai impresionant cu cât a avut prilejul să îşi aducă aminte de oameni care i-au marcat tinereţea.

Monica Ţigănuş, fiica profesorului Violetei: Tatal meu i-a fost foarte apropiat si a indrumat-o si a incurajat-o si sprijinit-o, lucruri de care avea nevoie.

Mai ales că viaţa Violetei ar putea fi ea însăşi subiect de film.

Adina Lăscan , purt de cuv DGASPC Vrancea: Atat destinul cat si realizarile sunt o lectie de viata pt toti si speram sa fie o lectie de viata pentru fiecare tanar care a participat la acest eveniment

Până la a ajunge să-şi împlinească visele, tânăra a trăit în trei orfelinate, a muncit în fabrici şi a lucrat în restaurante. La 20 de ani, Violeta a emigrat în Italia unde a reuşit să urmeze cursurile şcolii de actorie Cinecita din Roma. Iar visul ei merge mai departe. Îşi doreşte să regizeze o piesă de teatru şi, de ce nu, să ajungă chiar la Hollywood.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Scurt metrajul Inima Albastra, cu Maia Morgenstern, premiera într-un centru de plasament din Focşani (Video)