Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care agricultorii din Mureș s-au luat la îmbrâncit cu jandarmii. Oamenii au ajuns la capătul răbdării

Fermierii români au ajuns la capătul răbdării. Mii de agricultori din toată ţara şi-au scos tractoarele în stradă şi au blocat mai multe vămi, nemulţumiţi de despăgubirile mici primite de la Uniunea Europeană. În Mureş mitingul a degenerat după ce forţele de ordine au încercat să-i blocheze pe protestatari. Oamenii acuză că au numai pierderi şi sunt în pragul falimentului de când Ucraina îşi exportă grânele fără taxe. Ba chiar au dat foc unui stup vopsit în culorile steagului ţării vecine. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 07.04.2023, 18:37

Vezi și

Un tractor a încercat să intre pe contrasens și să rupă cordonul de jandarmi în timpul protestului fermierilor de la Tîrgu Mureș. Alte mișcări de protest se desfășoară în diferite zone ale țării.

Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș a explicat cum s-a produs incidentul de la protestul fermierilor.

„În timpul protestului care se desfășura în Târgu Mureș, unul dintre participanți a fost oprit de forțele de ordine în momentul în care a încercat să pătrundă cu tractorul pe contrasens. În urma acestei acțiuni, protestatarii au încercat să rupă cordonul format de forțele de ordine. Ca urmare a acestui incident, nu au fost înregistrate violențe și nicio persoană nu a fost rănită”, au anunțat jandarmii mureșeni.

Fermierii români oganizează vineri proteste de amploare în mai multe zone ale țării

Pe acelaşi subiect

Ei și-au dus utilajele în fața unor instituții, dar și la punctele de trecere a frontierei. Utilajele agricole au blocat parțial puncte vamale, drumuri și instituții. Fermierii spun că afacerile lor sunt în pericol din cauza produselor care vin din Ucraina.

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina. Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare, potrivit Mediafax.

Potrivit organizatorilor, proteste au loc vineri în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Momentul în care agricultorii din Mureș s-au luat la îmbrâncit cu jandarmii. Oamenii au ajuns la capătul răbdării