Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care fermierii varsă 7 tone de lapte dintr-o cisternă. De ce preferă să-l arunce, în loc să-l vândă

Crescătorilor de vite le-a ajuns cuţitul la os. Fermierii din Ardeal au ieşit în stradă unde au aruncat, în semn de protest, o cisternă cu lapte. Oamenii speră să atragă astfel atenţia asupra blocajului de pe piaţă, disperaţi că nu mai au cui să vândă laptele.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 29.03.2023, 15:48

Vezi și

"Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece firmele procesatoare de lapte nu vor mai ridica laptele de la ei începând cu data de 1 aprilie. Tocmai din cauza acestui refuz, fermierii s-au adunat în localitatea Surduc din judeţul Sălaj, unde au stabilit să golească cisterna. Aceasta coţine 6.500 de litri de lapte, strânşi în ultimele 24 de ore", spune Simona Vasiac, reporter Observator.

La ora 14, şi-au dus planul până la capăt şi au vărsat laptele din cisternă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Cât costă un litru de lapte de la fermieri

"Fermierii spun că în momentul în care au fost refuzaţi pentru o prelungire a contractelor, firmele procesatoare le-au spus că laptele a ajuns la un preţ destul de mare la rafturi, iar cererea nu este la fel de mare", adaugă Simona Vasiac, reporter Observator.

Directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo”, Ionuţ Lupu, a afirmat luna aceasta că fermierii vând litrul de lapte între 2,1-2,5 lei, în timp ce în supermarket preţul litrului de lapte variază între 6,9 şi 9,5 lei. El a precizat că în România laptele este cu 30% mai scump la raft decât în Europa Centrală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Momentul în care fermierii varsă 7 tone de lapte dintr-o cisternă. De ce preferă să-l arunce, în loc să-l vândă