Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care statuia se prăbuşeşte pe copilul grav rănit în Primăria Capitalei. Tatăl este în stare de şoc

Apar noi detalii despre starea de sănătate a copilului de șase ani peste care s-a prăbușit o coloană de piatră în sediul Primăriei Capitalei. Tatăl băiatului e în stare de soc: a asistat neputincios la tragedie și apoi chiar el l-a scos pe cel mic de sub structura de piatră. Anchetatorii au stat de vorbă cu martorii şi au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 23.08.2022, 19:26

Vezi și

Băiatul de șase ani care ieri a fost grav rănit, după ce o coloană de piatră a căzut peste el, a trecut cu bine de prima noapte în spital.

Potrivit unor surse, starea copilului este mai bună față de ieri. Este în continuare internat la Terapie Intensivă. Medicii continuă investigațiile, pentru a se asigura că cel mic primește cele mai bune tratamente.

Copilul a fost permanent monitorizat de către medici, iar azi a fost vizitat de apropiați.

Specialiștii spun că băiatul a fost norocos că a supraviețuit loviturii puternice

Pe acelaşi subiect

Tamara Solange-Roșu, medic șef pediatru: „Politrauma poate fi cu risc vital în cazul acestor traumatisme şi intervenţia trebuie făcută în timp util. Au fost cazuri care nici au ajuns, să zicem, la Unităţile de Primire Urgenţe, care s-au soldat cu ceea ce se întâmplă nedorit, cu stop cardiorespirator la faţa locului.”

Tudor Ciuhodaru, medic primar urgentist: „A avut, practic, şansa să ajungă până la spital pentru că, gândiţi-vă şi dumneavoastră, acel triunghi al supravieţuirii produs în momentul în care corpul dur, greu, s-a sprijinit de podea a făcut ca pacientul să nu fie strivit în întregime de la început.”

Între timp, polițiștii au declanșat o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, iar azi au revenit la sediul Primăriei Generale, pentru a continua investigațiile. Și reprezentanții instituției au declarat că vor demara o anchetă internă.

Daniel Manolache, avocat: „Există posibilitatea să fie deschis un dosar pentru săvârşirea unei infracţiuni unde să fie vizaţi atât reprezentanţii legali ai minorului, părinţii, cât şi reprezentanţii Primăriei pentru neglijenţă.”

Lămuriri în acest caz a adus și Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei: “O spun clar, este un accident nefericit! Totuși, situația putea fi evitată dacă Nicușor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii. Acest acces nu era întâmplător permis doar delegațiilor oficiale pe ușa principală a clădirii. Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny. Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite ale unei acțiuni făcute pentru "a da bine" în spațiul public. Situația putea fi evitată dacă Nicușor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii. Acest acces nu era întâmplător permis doar delegațiilor oficiale pe ușa principală a clădirii. Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale.”

Polițiștii nu au reușit să stea de vorbă până acum cu tatăl băiatului. Șocul de a-și vedea fiul strivit de blocul de piatră a fost extrem de puternic, spun surse din anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Momentul în care statuia se prăbuşeşte pe copilul grav rănit în Primăria Capitalei. Tatăl este în stare de şoc