Antena Meniu Search
x

Video Moş Crăciun de la Rutieră. Zeci de şoferi din Iaşi, traşi pe dreapta de poliţişti pentru a primi cadouri

Zeci de şoferi din Iaşi au fost traşi pe dreapta de poliţişti. De această dată, însă, nu pentru a fi sancţionaţi, ci pentru a primi un cadou. În loc de verificări și amenzi, conducătorii auto au plecat cu o cască de tip hands free. Iniţiativa are rolul de a reduce accidentele rutiere provocate de şoferii care stau cu telefoanele în mână în timp ce conduc.

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 09:55

Vezi și

Traşi pe dreapta de poliţişti, şoferii ieşeni au stat ca pe ghimpi preţ de câteva secunde. Emoţiile au dispărut însă rapid.

"Este vorba despre un dispozitiv de tip handsfree, astfel încât atunci când conduc şi au nevoie neapărată de telefon, să folosească acest sistem", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vîjiac.

Această iniţiativă face parte din campania "Pierzi atenţia! Pierzi controlul!", prin care poliţiştii români încearcă să le deschidă ochii şoferilor în privinţa pericolelor la care se expun atunci când folosesc telefonul în timpul şofatului, dar şi când mănâncă, fumează sau fac alte activităţi care le distrag atenţia.

România, fruntaşă în topul accidentelor rutiere

"E o idee foarte bună pentru şoferi, ca să nu mai folosim telefoanele mobile în timpul condusului pentru că e foarte periculos", a spus un conducător auto.

La nivelul Uniunii Europene, 29% dintre şoferi folosesc telefonul mobil fără dispozitiv handsfree, iar România este fruntaşă în topul accidentelor rutiere grave soldate cu decese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Moş Crăciun de la Rutieră. Zeci de şoferi din Iaşi, traşi pe dreapta de poliţişti pentru a primi cadouri