Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care persoanele nevaccinate sau netrecute prin COVID intră în carantină

Ministerul Sănătății precizează de ce persoanele nevaccinate sau netrecute prin COVID trebuie să stea în carantină la intrarea în România, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 15:20

Motivul pentru care persoanele nevaccinate sau netrecute prin COVID intră în carantină
- Shutterstock

Diferența dintre o persoană vaccinată sau care a avut Covid-19 în ultimele 6 luni și o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situații constă în lipsa totală a protecției față de infecție la cea din urmă, arată Ministerul Sănătății.

„O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19. La persoanele cu un anumit grad de protecție, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent. Chiar și în cazurile rare în care și vaccinații și foștii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecția pe care o au deja, face ca organismul lor să se apere eficient și contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate”, transmite sursa citată.

Potrivit ultimei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cei care vin în România din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană aflate în zonele verde și galben și sunt vaccinați sau trecuți prin boală nu intră în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Motivul pentru care persoanele nevaccinate sau netrecute prin COVID intră în carantină