Antena Meniu Search
x

Video Munca la negru, fenomen greu de combătut. S-au dat sancţiuni de 51,5 milioane de lei, dar cei sancţionaţi nu plătesc amenzile

România este pe primul loc în Europa la numărul de angajaţi plătiţi cu salariul minim. O spune chiar ministrul Muncii. Plata angajaţilor cu minimul pe economie poate ascunde însă şi bani primiţi la negru. Este motivul pentru care oficialii din minister anunţă că vor începe o campanie naţională de verificare a angajatorilor, cu scopul de a combate fenomenul muncii la negru.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.08.2021, 09:37

Vezi și

Anunţul vine în contextul în care dintre cei 120.000 de angajaţi nou-intraţi pe piaţa muncii de la începutul anului şi până acum, 47.000 sunt plătiţi cu salariul minim. Mai mult decât atât, în ultimii 10 ani a crescut de 5 ori numărul angajaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie.

În aceste condiţii, este de înţeles de ce se doreşte combatarea acestui fenomen al muncii la negru şi se vor face controale drastice. Ministrul Muncii spune că această situaţie poate să ascundă încercarea anumitor angajatori, la înţelegere cu angajatul, de nu plăti contribuţii salariale la acea parte a veniturilor plătite la negru. De la începutul anului şi până acum au fost deja făcute verificări, iar acolo unde au fost descoperite nereguli s-au dat şi sancţiuni. 51,5 milioane de lei este valoarea totală a amenzilor, însă suma se dovedeşte greu de încasat pentru că cei care sunt amendaţi nu plătesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Munca la negru, fenomen greu de combătut. S-au dat sancţiuni de 51,5 milioane de lei, dar cei sancţionaţi nu plătesc amenzile