Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Muncitori români, sclavi în Italia. Oameni plătiţi cu 4 euro pe oră, umiliţi, bătuţi şi ţinuţi în condiţii mizere (Video)

Un nou caz cutremurător în Italia, cu zeci de români trataţi precum scalvii în ferme sau pe şantiere de construcţii din Toscana şi veneto. 

de Redactia Observator

la 13.09.2018 , 10:16

Un nou caz cutremurător în Italia, cu zeci de români trataţi precum scalvii în ferme sau pe şantiere de construcţii din Toscana şi veneto. 

Conaţionalii noştri erau obligaţi la muncă zilnică de 11 ore, fără zile de odihnă şi erau plătiţi cu 4 euro pentru fiecare oră muncită. 

Trei persoane au fost arestate, în provinciile Padova, Perugia şi Verona. Este vorba despre Gaetano Pasetto, de 48 de ani, din San Bonifacio, cel care i-a angajat pe români. Italianul era ajutat de doi români, şi ei reţinuţi de poliţie: Mihai Atanasoaei, 45 ani, rezident în Dicomano, Florenţa, şi Neculai Dudau, 63, rezident regiunea Padova. 

Articolul continuă după reclamă

Cei trei sunt cercetaţi penal pentru acte de violenţă, scrie ilgazzettino.it.

Cei peste 30 de români, bărbaţi şi femei, fuseseră recrutaţi direct din România.

Oamenii plecaseră din ţară cu promisiunea unui loc de muncă normal. Erau, însă, forţaţi să muncească de dimineaţă şi până seara. Vezi video aici

În plus, erau umiliţi, bătuţi şi trăiau în condiţii inumane. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Muncitori români, sclavi în Italia. Oameni plătiţi cu 4 euro pe oră, umiliţi, bătuţi şi ţinuţi în condiţii mizere (Video)