Antena Meniu Search
x

Video "Ne strigă în somn: mami, nu". Copilul de doi ani, luat de părinți cu vânătăi și zgârieturi, a rămas cu traume psihice

Anchetă la o creşă din Dobroeşti, Ilfov! Părinţii unui băiat de doi ani susţin că micuţul a fost bătut de către o educatoare, pentru că avea vânătăi şi zgârieturi când l-au luat acasă într-o zi. Poliţia verifică dacă agresiunea a avut loc într-adevăr sau copilul s-a lovit singur, aşa cum susţine directoarea centrului. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 15.03.2024, 21:06

Vezi și

Ana Grigore, reporter Observator: Cazul a ieşit la iveală săptămâna trecută când părintii au venit să il ia pe copil de la creşă. Adulţii au observat că cel mic avea zgârieturi la nivelul feţei şi la nivelul urechii, dar și o vânătaie la urechea dreaptă.  

A rămas cu traume psihice

Alexandra Tudor, mama copilului agresat: Iniţial am crezut că este cariocă, am încercat să îl şterg. Ulterior mi-am dat seama că, de fapt, nu este cariocă şi că este zgâriat.

În momentul în care mama a întrebat educatoarele ce s-a întâmplat, răspunsul a fost evaziv.

Pe acelaşi subiect

Alexandra Tudor, mama copilului agresat: Mi-au răspuns că nu cunosc detalii. Nu au avut loc evenimente şi a fost neastâmpărat, posibil să se fi zgâriat.

Copilul a rămas şi cu traume psihice.

Alexandra Tudor, mama copilului agresat: Câteva nopţi la rând a plâns. Visează. Ne strigă în somn: mami, mami, nu, nu. La orice atingere zice au.

După incident, părinţii au primit un certificat medio-legal şi au depus plângere la poliţie.

Anne Ciolcă, IPJ IF: A fost deschis dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.  

Imaginile de pe camerele de supraveghere, proba-cheie

Conducerea creşei crede că băieţelul nu a fost abuzat.

Diana Nechita, director creșă: Deocamdată nu ştim dacă a fost agresat deoarece noi facem acum cercetarea a unor presupuse fapte.  

Imaginile de pe camerele de supraveghere ar putea fi proba cheie din dosar. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă.

Titel Iordache, inspector școlar ISJ IF: Nu putem folosi decât instrumentele care ne sunt permise, este vorba de discuțiile care vor fi purtate cu toate categoriile de personal din unitatea de învățământ respectivă, care au fost implicate direct sau indirect în eveniment.

Un caz similar s-a petrecut recent şi în Timișoara, unde părinții unui copil de 6 ani o acuză pe învățătoare că l-ar fi lovit cu indicatorul și l-ar fi strâns puternic de obraji, pe motiv că nu ar ști să citească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Ne strigă în somn: mami, nu". Copilul de doi ani, luat de părinți cu vânătăi și zgârieturi, a rămas cu traume psihice