Antena Meniu Search
x

Video "Nebunie de nedescris" pentru pacienţii din căminele închise. Cazul femeii care la 91 de ani a fost dată afară din azil în miez de noapte

La patru zile de la declanşarea controalelor, căminele şi centrele sociale sunt pline până la refuz de oameni pe care trebuie să-i îngrijească. Sute de bolnavi au trebuit relocaţi după ce unele azile au fost închise de autorităţi. Rudele vârstnicilor caută acum cu disperare un loc în care cei dragi să aibă parte de un tratament corect. Haosul din sistem l-a dus la capătul puterilor şi pe directorul unui centru din Constanţa, care a fost la un pas să-şi dea foc astăzi în faţa primăriei.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 19:45

Vezi și

O echipă Observator a sunat la un centru de îngrijre din Bucureşti, să vadă dacă mai sunt locuri libere. 

"A fost o cerere de locuri de ieri şi astăzi. Am mutat nişte doamne. De ieri este o nebunie de nedescris, nu am pomenit aşa ceva. Bieţii oameni. La bărbaţi nu am deloc, la femei mă pot organiza şi să rezolv", răspuns una dintre angajaele centrului la apelul reporterului Observator.

Situaţia este la fel în toate azilele din Capitală

Angajată centru de îngrijire: Pentru bărbaţi nu am decât pentru cei care sunt pe picioare pentru doamne care sunt la pat mai am două locuri. Chiar am o doamnă la 91 de ani pe care au dat-o afară aseară dintr-un cămin şi o să-mi plătească familia când o să poată pentru că duminică abia plătise taxa în partea cealaltă. 

Pe acelaşi subiect

Dobrina Bran a fost nevoită să-şi ia mama în miez de noapte de la căminul care s-a închis în Sectorul 6. Doar pentru că a primit un pont de la colege a reuşit să găsească repede un loc în altă parte. 

Dobrina Bran, ruda unui beneficiar: Se pare că au crescut şi preţurile, cum se întâmplă cu...io ştiu ce marfă, şi atunci ...aşa şi bătrânii ăştia, au devenit un fel de marfă. Probabil va fi un boom al preţurilor.

Nici în centrele de stat lucrurile nu stau bine deloc. Căminele din judeţul Ilfov sunt pline.

Pentru cele opt persoane salvate din căminul clandestin din Tunari a fost găsit doar temporar un adăpost

Florin Iorguş, administrator cămin: N-o să putem să-i ţinem permanent aici, noi suntem un centru de lux. Aceste persoane au nevoie de un centru specializat pentru boli psihice.

Simona Neculae, prefectul judeţului Ilfov: Vor fi internaţi în măsura în care vom găsi locuri disponibile în centrul specializat care ţine de judeţul Ilfov. Nu sunt locuri, este plin, încercăm să facem locuri.

Patronul azilelor din Eforie Nord, închise zilele trecute în urma controalelor, a vrut şă-şi dea foc astăzi în faţa primăriei din Constanţa. Bărbatul a fost oprit la timp de agenţi. 

Agent de securitate: Au încercat ca să-l imobilizeze, să-i ia bidonul, dar am înţeles că era doar bidonul desfăcut. N-a apucat să se stropească, l-a stropit doar pe un poliţist.

În primele trei zile de când au început contoalele au fost verificate 1037 de azile şi centre de îngrijire.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: Au fost descoperite fără licenţă 24 de astfel de centre.Au fost dispuse 56 de măsuri complementare, respectiv 43 măsuri de suspendare, 7 de retragere a autorizaţiei sanitare şi 6 de închidere. La faţa locului au fost evaluate 13044 de persoane rezidente, din care 144 de persoane au necesitat relocare.

Au fost date amenzi de zece milioane de lei şi au fost întocmite nouă dosare penale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » "Nebunie de nedescris" pentru pacienţii din căminele închise. Cazul femeii care la 91 de ani a fost dată afară din azil în miez de noapte