Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, nou anunț despre deschiderea restaurantelor: "Noi vrem să fie cât mai repede" (Video)

Nelu Tătaru a făcut noi precizări în legătură cu desciderea restaurantelor, în perioada următoare. Ministrul Sănătății speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.07.2020, 13:49

Nelu Tătar
Nelu Tătaru, nou anunț despre deschiderea restaurantelor: Sperăm să fie cât mai repede - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Ministrul Sănătății a anunțat că redeschiderea restaurantelor depinde de respectarea regulilor sanitare.
  • Nelu Tătaru: Noi vrem să fie cât mai repede

Regulile pentru redeschiderea restaurantelor există din momentul redeschiderii teraselor, însă trebuie adaptate și respectate, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

"Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic. Noi aveam în plan măsuri de relaxare inclusiv la 1 iulie. Suntem într-un moment în care, încă de joi, am inițiat un grup de lucru, atât responsabilii INSP, Ministerului Sănătății, precum și specialiști din HoReCa pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi, de altfel, le-am și stabilit la redeschiderea teraselor, numai că o parte din parteneri respectă mai puțin aceste reguli.

O dată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai e și respectarea acestor reguli", a declarat Nelu Tătaru.

El a fost întrebat dacă restaurantele vor fi redeschise pe 9 iulie.

"În măsura în care vom avea o concluzie în acest grup de lucru, vom aborda, tot în context epidemiologic, și momentul redeschiderii restaurantelor.

Noi vrem să fie cât mai repede", a mai spus ministrul Sănătății.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, luni, de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, nou anunț despre deschiderea restaurantelor: "Noi vrem să fie cât mai repede" (Video)