Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, mesaj înaintea deschiderii școlilor: Noile reguli să ajungă la copii prin joacă

Nelu Tătaru transmite, într-un mesaj înaintea deschiderii școlilor, că noile reguli de prevenire a răspândirii coronavirusului trebuie să ajungă la copii prin joacă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.09.2020, 09:18

Nelu Tătaru, mesaj înaintea deschiderii școlilor: Noile reguli să ajungă la copii prin joacă
Nelu Tătaru, mesaj înaintea deschiderii școlilor: Noile reguli să ajungă la copii prin joacă - Mediafax Foto / Ilinca Nazarie via Hepta
  • Ministrul a admis că în cazul copiilor mici este dificilă însușirea regulilor, de aceea recomandă educatorilor și părinților să recurgă la jocuri pentru a-i face să le respecte.
  • Tătaru a precizat că elevii trebuie să folosească dezinfectantul, să poarte mască şi să păstreze distanța.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că înțelege cât este de greu să trecem prin aceste momente, dar nu există alte metode de limitare a transmiterii noului coronavirus.

Tătaru a precizat că elevii trebuie să înveţe regulile de la şcoală, să folosească dezinfectantul, să poarte mască şi să păstreze distanţa.

“Îi învăţăm aceste reguli. Vedem că foloseşte acel dezinfectant la intrarea în clasă, avem o măsură de securitate pe care am luat-o, portul măştii este a doua măsură de securitate, distanţarea fizică, pe care este greu să o păstreze copiii, dar relativă ar trebui să existe, acolo unde nu se poate sunt acele separatoare. La grădiniţe am văzut că au forme hazlii, în joacă şi eu gândesc că aceste reguli care trebuie să existe în acest început de şcoală şi sperăm că nu pentru o perioadă lungă să ajungă la copii printr-un fel de joacă, printr-un fel de jocuri, printr-un fel de manifestare de empatie şi apropiere. Este greu să trecem prin aceste momente, dar nu avem alte metode pentru a limita o transmitere”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Nelu Tătaru a mai spus că după o vară “în care poate am trăit libertatea” e bine să ne gândim la copii şi la persoanele vârstnice.

“Sper că am înţeles ceva din aceste luni. A fost o vară în care poate am trăit libertatea, să revenim şi la locurile de muncă, să revenim şi la şcoală, dar să ne gândim în acest moment la copiii noştri şi la cei vârstnici pentru că aici avem grupele masive de risc, în condiţiile în care cei mici sunt transmiţători, iar cei în vârstă sunt cei care fac boala şi formele grave”, a afirmat Nelu Tătaru.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, mesaj înaintea deschiderii școlilor: Noile reguli să ajungă la copii prin joacă