Antena Meniu Search
x

Redeschiderea restaurantelor, sub semnul întrebării până la sfârșitul anului. Nelu Tătaru: Trebuie să vedem evoluția

Redeschiderea restaurantelor ar putea rămâne sub semnul întrebării până la sfârșitul anului. Ministrul Nelu Tătaru a declarat, într-un interviu, că autoritățile vor lua o decizie în acest sens în funcție de evoluția pandemiei la noi în țară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.08.2020, 15:06

Redeschiderea restaurantelor, sub semnul întrebării până la sfârșitul anului
Redeschiderea restaurantelor, sub semnul întrebării până la sfârșitul anului - Mediafax Foto / Ilinca Nazarie via Hepta
  • Nelu Tătaru spune că estimările specialiștilor arată că ar trebui să ne așezăm într-un platou, în ceea ce privește cazurile zilnice de COVID-19.

”În funcție de evoluție, vom decide deschiderea restaurantelor în acest an. Nu spunem nu, dar trebuie să vedem evoluția”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că, pentru moment, estimările specialiștilor arată că ”ar trebui să ne așezăm într-un platou”, în ceea ce privește cazurile zilnice de COVID-19 și că, ”dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea și numărul de cazuri”.

”Semnalele de alarmă sunt când vor fi aglomerări la Unitățile de Primire-Urgență și pacienți la ATI. Avem în jur de 1.030 de paturi ATI ventilate, am plecat de la 840 Sistemul medical își face datoria, DSP-urile își fac datoria, dar pandemia nu se tranșează în spital, trebuie să facem un efort cumulat, cu toții”, a spus ministrul, la Adriana Nedelea La fix.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Redeschiderea restaurantelor, sub semnul întrebării până la sfârșitul anului. Nelu Tătaru: Trebuie să vedem evoluția