Antena Meniu Search
x

Video Nereguli grave descoperite la blocul din Constanța care a luat foc. O mamă și-a adus fiul de 13 ani să-i dea o lecție valoroasă: ”Iadul pe pământ”

Sute de oameni au fost la un pas de moarte şi acum au rămas pe drumuri din cauza teribilismului unui adolescent de 15 ani. El a fost cel care a provocat incendiul care a distrus blocul din Constanţa. Martor a fost şi un copil de 13 ani. Amploarea dezastrului e dată şi de neregulile din bloc. Nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, dar avea două etaje în plus faţă de proiectul aprobat. Deocamdată, adolescentul va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost deja contestată de procuror, care cere o pedeapsă mai grea.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.12.2021, 19:39

Vezi și

Ora 1 dimineaţa. Potrivit procurorilor, adolescentul de 15 ani porneşte cu bună-ştiinţă incendiul devastator în parcarea subterană a blocului din Constanţa. Sprinklerele nu funcţionează, aşa că focul se întinde rapid.

Locatară: ”Groaznic. Am văzut iadul cu ochii. Am auzit ţipete să ieşim afară, să scoatem maşinile, dar n-am apucat”.

Locatară: ”Încă văd flăcări, încă. E greu. Mă gândesc şi-i mulţumesc lui Dumnezeu că încă suntem în viaţă”.

Incendiul devastator a afectat întreg blocul

Pe acelaşi subiect

30 de maşini şi 35 de apartamente au fost distruse în totalitate. Însă toată clădirea a fost afectată.

Andreea Filip, reporter Observator: ”La două zile de la incendiul devastator, în interiorul clădirii încă se mai simte un miros puternic de fum. Flăcările au fost atât de puternice încât au distrus izolaţia, iar instalaţia electrică este topită”.

Imobilul nu mai poate fi locuit o perioadă. Oamenii s-au refugiat pe la rude şi prieteni. 50 dintre ei au dormit la spitalul militar modular şi la un centru de asistenţă socială. Iar un dezvoltator privat va pune la dispoziţia locatarilor 23 de apartamente în care să stea o perioadă.

Ionuț Rusu, viceprimar Constanţa: ”Oriunde i-am muta noi, nu este acasă. ISU şi Poliţia să ne dea voie să le facem utilităţile. Utilităţile sunt primele”.

Adolescentul care a provocat nenorocirea a avut discernământ

Criminaliştii şi specialiştii de la INSEMEX abia au început cercetările la faţa locului. Probele ridicate urmează să fie expertizate la Petroşani. O procedură care poate dura până la jumătate de an.

Locatară: ”Coşmar, încă sunt în stare de şoc. Adică, mă abţin să nu plâng în faţa copilului, să nu-i transmit ei. În pijamale am sărit din pat. I-am pus şoseţele în picioare. Geaca pe noi şi am ieşit. Am spus că altfel, dacă rămânem în casă, murim”.

Pentru o mamă din Constanţa, calvarul prin care au trecut sutele de oameni a fost o lecţie valoroasă pe care a învăţat-o astăzi şi fiul ei de doar 13 ani. ”Groaznic e puţin spus, este iadul pe pământ. Cred că e teribilismul unor copii nesupravegheaţi de părinţi”.

O expertiză psihiatrică a arătat că băiatul de 15 ani a avut discernământ în momentul în care a provocat incendiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Nereguli grave descoperite la blocul din Constanța care a luat foc. O mamă și-a adus fiul de 13 ani să-i dea o lecție valoroasă: ”Iadul pe pământ”