Antena Meniu Search
x

Video Incendiu Constanţa. A ars un bloc întreg din joaca unor copii: Sute de oameni au rămas pe drumuri

S-au jucat cu focul în parcare şi au provocat un incendiu de proporţii, care a lăsat pe drumuri sute de oameni, în prag de sărbători.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.12.2021, 08:58

Vezi și

Cei doi copii, de 13 şi 15 ani, surprinşi de camerele de supraveghere la demisolul blocului ars cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului, au fost audiaţi de poliţişti.

Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi o să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei experitize medico-legale psihiatrice.

O simplă joacă s-a transformat într-un coşmar pentru sute de familii. Doi copii, de 13 şi 15 ani, au găsit mai multe recipiente cu substanţe inflamabile şi au aprins focul în parcare. În doar câteva minute, s-a dezlănţuit iadul.

Fumul înecăcios a cuprins rapid apartamentele. Disperaţi, oamenii au sărit din paturi. Pe geam, şi-au văzut moartea cu ochii. 

Pe acelaşi subiect

O joacă de copii care a ars un bloc

Andreea Filip, reporter Observator: 250 de persoane au fost evacuate, dintre care 70 de copii. 

Locatar: În casă nu mai puteam respira.

Au fugit pe casa scărilor, doar cu hainele de pe ei.

Locatar: Era un fum negru, dens, înecăcios. am reuşit să ajungem la parter///dar simţeam că nu mai reuşim să ieşim. 

Disperat să mai salveze ceva din locuinţă, un bărbat s-a avântat în flăcări. Nu s-a putut lupta cu focul. S-a întors, înfrânt, cu geaca mistuită de incendiu şi a căzut în genunchi. 

Câţiva au reuşit să iasă din bloc. Apoi au privit neputincioşi cum se mistuie sub ochii lor tot ce înseamnă "acasă". Alţii însă au fost prinşi în capcana focului: s-au refugiat la etajele superioare şi pe terasa blocului. 

Opt oameni, printre care şi doi copii de şase luni şi trei ani, au ajuns la spital. 

Crina Kibedi, medic Spitalul Judeţean: Un singur pacient a fost preluat pe codul roşu cu arsuri pe căile respiratorii. Se află la ATI, e intubat, dar starea sa de sănătate este stabilă

Flăcările s-au extins de la o maşină care a luat foc în parcarea de la demisol. Nereguli după nereguli au ieşit la iveală. 

Şeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei: Nu aveau autorizaţie

Locatar: Cine l-a verificat pe constructor? A făcut sistem de stingere? Cine l-a verificat? ISU, primăria? Cine i-a dat autorizaţie de construcţie, i-am dat eu?

Andreea Filip: Amploarea dezastrului se vede cel mai bine în timpul zilei, maşinile au rămas în totalitate, iar din unele nu a mai rămas decât caroseria. 

Cei doi copii au fost surprinşi de camerele de supraveghere jucându-se în parcare. Când au izbucnit flăcările, au fugit. Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi o să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei experitize medico-legale psihiatrice, care va stabili dacă acesta a avut discernământ în momentul în care a dat foc în parcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Incendiu Constanţa. A ars un bloc întreg din joaca unor copii: Sute de oameni au rămas pe drumuri